Meny

Ny Svindal-seier i Lake Louise

Aksel Lund Svindal vant søndag super-G i Lake Louise og passerte Kjetil André Aamodt som mestvinnende nordmann i enkeltrenn. Foto: Epa / Mike Sturk / NTB Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksel Lund Svindal vant søndag super-G i Lake Louise for femte gang. Han seiret foran østerrikerne Matthias Mayer og Georg Streitberger.

I en rask løype stukket av den østerrikske treneren Burkhard Schaffer var Svindal raskest av alle. Det var hans 22. seier i verdenscupen, og dermed passerte han Kjetil André Aamodt som mestvinnende nordmann i enkeltrenn.

– Jeg har et ganske avslappet forhold til rekorder, men det var kult å slå Kjetil. Han var idolet mitt, sa Svindal til NRK.

Han leverte også følgende melding direkte henvendt til Aamodt:

– Jeg regner med at du så på, som den alpinlegenden du er. Jeg regner også med at det irriterer deg litt, sånn skal det jo være. Jeg er i hvert fall fornøyd, sa Svindal med blikket i NRK-kameraet og gliste.

Han hadde flere grunner til å være glad.

– Det beste ved å vinne her er at jeg har sett gjennom årene at om du kjører fort i Lake Louise så har du raske ski for resten av sesongen. Tre Head-kjørere på pallen må være et godt tegn for resten av sesongen, sa han.

Trives

Svindal stortrives i bakkene i det canadiske vintersportsstedet. I fjor vant han både utfor og super-G. Etter den noe skuffende fjerdeplassen i utforrennet lørdag, slo han tilbake med et kjempeløp søndag.

Fra startnummer 15 suste han inn til overlegen ledelse. Mayer, som startet et par minutter senere, var den eneste som greide å true ham, men østerrikeren kom 24 hundredeler for sent.

Mayer ledet på mellomtidene, men sto ikke imot Svindals avslutning.

– Midtpartiet i løypa var komplisert, og Matthias var bedre der, men jeg kjørte bra i målhenget. Det er flere flate partier i denne løypa, og jeg fikk fart på skiene der, sa Svindal.

Streitberger på tredjeplass var slått med 38 hundredeler. Svindal viste at han ikke er satt tilbake av sykdommen han slet med i oppkjøringen til rennene.

På topp

Seieren var Svindals 11. i super-G. Bare Hermann Maier har flere. De 100 poengene gjør også at nordmannen nå leder verdenscupen totalt.

Svindal har tatt seks av sine 22 verdenscupseirer i Lake Louise. Han vant super-G også i 2005 (hans aller første seier), 2007, 2011 og 2012, mens han vant utfor i 2012. Etter søndagens renn fikk han spørsmål om stedet bør døpes om til Lake Lund.

– Jeg ville ikke ha noe problem med det, men det er mange som allerede kaller det Lake Lindsey, svarte Svindal. Lindsey Vonn fra USA har vunnet 14 ganger i Lake Louise.

Kjetil Jansrud (11.-plass) og Aleksander Aamodt Kilde (20.-plass) kjørte også godt i søndagens renn.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus