Meny

Bayern fortsetter mesterligastorspillet

Bayern Munchen står med fem av fem seire sålangt i årets Champions League. Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bayern München tok tirsdag sin femte seier i mesterligaens gruppe D. Et straffespark måtte til for at CSKA skulle score mål i 1-3-tapet.

Før tirsdagens seier over CSKA sto de tyske stjernene med 12-1 i målforskjell og 12 poeng på fire kamper. Heller ikke russerne klarte å stoppe Bayern.

17 minutter var spilt da Arjen Robben dundret ballen opp i hjørnet bak Igor Akinfejev i CSKA-buret. 2-0-scoringen kom ti minutter ut i annen omgang ved Mario Götze.

Keisuke Honda reduserte på et straffespark i det 62. minutt, før Thomas Müller bare minutter senere satte et straffespark i motsatt ende.

– Det var ikke en enkel gressmatte å spille på, men vi gjorde en god kamp. Vi dominerte banespillet og spilte kvalitetsfotball, sa Bayern-sjef Pep Guardiola.

Kampen ebbet ut i 3-1-seier til tyskerne, selv om CSKA midtveis i annen omgang hadde flere svært store sjanser foran Bayern-keeper Manuel Neuer. Det betyr at Bayern som første lag i historien står med ti strake seirer i mesterligaen.

– Vi spiller ikke for slike rekorder, men for titler, sa Guardiola.

– Vi skapte nok sjanser, spesielt etter pause, men dessverre var vi ikke gode nok foran mål. Vi må skylde på oss selv, sa CSKA-trener Leonid Slutskij.

Les også: Cavani sikret gruppeseieren for PSG.

City fikk trøbbel

Manchester City har i likhet med Bayern vært gode så langt i mesterligaen. Onsdag fikk de trøbbel hjemme mot Viktoria Plzen. Sergio Agüero ga blåtrøyene ledelsen, men gjestene kom tilbake.

Det samme gjentok seg etter at Samir Nasri satte inn 2-1. Fra 2-2 og ut handlet det likevel om City. Etter 78 minutter scoret Alvaro Negredo 3-2, før Edin Dzeko avsluttet med 4-2.

City slår dermed følge med Bayern til cupspillet fra mesterligagruppe D noe som allerede var klar før onsdagens kamper. CSKA har tre poeng ned til Viktoria Plzen i kampen om europaligaspill.

Les også: Ingen tvil for Manchester United.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus