Bayern fortsetter mesterligastorspillet

Bayern Munchen står med fem av fem seire sålangt i årets Champions League. Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Bayern München tok tirsdag sin femte seier i mesterligaens gruppe D. Et straffespark måtte til for at CSKA skulle score mål i 1-3-tapet.

Før tirsdagens seier over CSKA sto de tyske stjernene med 12-1 i målforskjell og 12 poeng på fire kamper. Heller ikke russerne klarte å stoppe Bayern.

17 minutter var spilt da Arjen Robben dundret ballen opp i hjørnet bak Igor Akinfejev i CSKA-buret. 2-0-scoringen kom ti minutter ut i annen omgang ved Mario Götze.

Keisuke Honda reduserte på et straffespark i det 62. minutt, før Thomas Müller bare minutter senere satte et straffespark i motsatt ende.

– Det var ikke en enkel gressmatte å spille på, men vi gjorde en god kamp. Vi dominerte banespillet og spilte kvalitetsfotball, sa Bayern-sjef Pep Guardiola.

Kampen ebbet ut i 3-1-seier til tyskerne, selv om CSKA midtveis i annen omgang hadde flere svært store sjanser foran Bayern-keeper Manuel Neuer. Det betyr at Bayern som første lag i historien står med ti strake seirer i mesterligaen.

– Vi spiller ikke for slike rekorder, men for titler, sa Guardiola.

– Vi skapte nok sjanser, spesielt etter pause, men dessverre var vi ikke gode nok foran mål. Vi må skylde på oss selv, sa CSKA-trener Leonid Slutskij.

City fikk trøbbel

Manchester City har i likhet med Bayern vært gode så langt i mesterligaen. Onsdag fikk de trøbbel hjemme mot Viktoria Plzen. Sergio Agüero ga blåtrøyene ledelsen, men gjestene kom tilbake.

Det samme gjentok seg etter at Samir Nasri satte inn 2-1. Fra 2-2 og ut handlet det likevel om City. Etter 78 minutter scoret Alvaro Negredo 3-2, før Edin Dzeko avsluttet med 4-2.

City slår dermed følge med Bayern til cupspillet fra mesterligagruppe D noe som allerede var klar før onsdagens kamper. CSKA har tre poeng ned til Viktoria Plzen i kampen om europaligaspill.