Meny

Ajax holder liv i drømmen om avansement

Barcelona klarte ikke å komme tilbake etter at Danny Hoesen hadde gitt Ajax 2-0 i tirsdagens mesterligakamp. (Foto: Toussaint Kluiters / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 45 minutter av tirsdagens mesterligakamp mot Ajax var Barcelona et defensivt mareritt. Nederlenderne dro nytte av det og vant kampen 2-1. Dermed lever håpet om å nå cupspillet.

Barcelona leder mesterligaens gruppe H med grei margin og stilte derfor noe B-preget i tirsdagens gjesteopptreden i Amsterdam. I tillegg hadde spanjolene Lionel Messi ute med skade. Det utnyttet Ajax til det fulle.

Etter 19 minutter trillet Thulani Serero inn 1-0 for Ajax, etter å ha kommet seg løs fra Barcelona-forsvaret på et innlegg fra høyrekanten.

Verre ble det fire minutter før pause, selv om Barcelona absolutt ikke hadde vært noe svakere enn Ajax.

Javier Mascherano sendte en feilpasning i føttene på Viktor Fischer. Dansken avsluttet midt på José Pinto i Barcelona-buret, som måtte se seg nødt til å levere returen i føttene på Danny Hoesen. Han takket og bukket for at Gerard Pique og resten av spanjolene ble stående som måpende tilskuere – og satte ballen i nettet.

Les også: Arsenal og Dortmund mot cupspillet.

Bedre etter hvilen

Med 0-2 i sekken til pause virket det meste tapt for Barcelona. Men etter en god annen omgang, hvor Xavi reduserte til 1-2 på straffespark, takket de for kampen. Da hadde også Barcelona spilt 40 minutter med én mann mer på grunn av at Jöel Veltman fikk marsjordre i forkant av straffesparket.

Ajax holder dermed poengdifferansen opp til Milan på ett poeng. Italienerne hadde få problemer med å slå Celtic i Skottland. Mario Balotelli fastsatte resultatet til 3-0 en halvtime før slutt.

Barcelona står med 10 poeng, er klar for cupspillet og tar gruppeseieren med poeng i den siste kampen mot Celtic.

Milan har etter tirsdagens seier i Skottland åtte poeng. Ajax følger med sju og må vinne i Milano i siste runde for å slå følge med Barcelona videre.

Celtic er dømt til sisteplass med sine tre poeng.

Les også: Basel senket Chelsea igjen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus