Ajax holder liv i drømmen om avansement

Barcelona klarte ikke å komme tilbake etter at Danny Hoesen hadde gitt Ajax 2-0 i tirsdagens mesterligakamp. (Foto: Toussaint Kluiters / Reuters / NTB scanpix)

I 45 minutter av tirsdagens mesterligakamp mot Ajax var Barcelona et defensivt mareritt. Nederlenderne dro nytte av det og vant kampen 2-1. Dermed lever håpet om å nå cupspillet.

Barcelona leder mesterligaens gruppe H med grei margin og stilte derfor noe B-preget i tirsdagens gjesteopptreden i Amsterdam. I tillegg hadde spanjolene Lionel Messi ute med skade. Det utnyttet Ajax til det fulle.

Etter 19 minutter trillet Thulani Serero inn 1-0 for Ajax, etter å ha kommet seg løs fra Barcelona-forsvaret på et innlegg fra høyrekanten.

Verre ble det fire minutter før pause, selv om Barcelona absolutt ikke hadde vært noe svakere enn Ajax.

Javier Mascherano sendte en feilpasning i føttene på Viktor Fischer. Dansken avsluttet midt på José Pinto i Barcelona-buret, som måtte se seg nødt til å levere returen i føttene på Danny Hoesen. Han takket og bukket for at Gerard Pique og resten av spanjolene ble stående som måpende tilskuere – og satte ballen i nettet.

Bedre etter hvilen

Med 0-2 i sekken til pause virket det meste tapt for Barcelona. Men etter en god annen omgang, hvor Xavi reduserte til 1-2 på straffespark, takket de for kampen. Da hadde også Barcelona spilt 40 minutter med én mann mer på grunn av at Jöel Veltman fikk marsjordre i forkant av straffesparket.

Ajax holder dermed poengdifferansen opp til Milan på ett poeng. Italienerne hadde få problemer med å slå Celtic i Skottland. Mario Balotelli fastsatte resultatet til 3-0 en halvtime før slutt.

Barcelona står med 10 poeng, er klar for cupspillet og tar gruppeseieren med poeng i den siste kampen mot Celtic.

Milan har etter tirsdagens seier i Skottland åtte poeng. Ajax følger med sju og må vinne i Milano i siste runde for å slå følge med Barcelona videre.

Celtic er dømt til sisteplass med sine tre poeng.