Meny

Basel senket Chelsea igjen

Chelsea tapte mot Basel, men er likevel sikret avansement. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea er klar for mesterligaens cupspill selv om laget for annen gang i høst måtte se seg slått av Basel.

Tre minutter før slutt gjorde Mohamed Salah 1-0 for hjemmelaget, som dermed klatret til 2.-plass og greier seg med uavgjort borte mot Schalke i siste runde.

Chelsea trengte ett poeng for å være sikker på å gå videre og så lenge ut til å skulle forsvare seg til cupspillet. Hjemmelaget presset det meste av kampen, men slet med å overliste et Chelsea-forsvar som hadde holdt nullen i sine tre foregående mesterligakamper og vunnet alle sammen.

Petr Cech gjorde flere strålende redninger som holdt gjestene inne i kampen, men i det 87. minutt lyktes Basel. Fabian Schär spilte fram Salah, som tok seg forbi Branislav Ivanovic og sendte ballen i nettet til 1-0.

Basel gjentok 2-1-seieren fra Stamford Bridge i september, da Chelsea ble slått i første runde av gruppespillet.

– Det var en dårlig prestasjon, og vi fortjente å tape, sa Chelsea-manager José Mourinho til Sky Sports etter kampen.

– Jeg likte ingenting av det vi gjorde i dag, fra første minutt. Vi gjorde defensive feil umiddelbart, og bare i en liten periode av annen omgang hadde vi kontroll. Det så ut som spillerne var trette. Vi betalte prisen for landslagspausen.

Les også: Arsenal og Dortmund mot cupspillet.

Schalke snublet

Med Schalke-seier i Bucuresti ville kampen om avansement vært helt åpen igjen, men den tyske klubben greide bare 0-0 mot gruppejumboen Steaua Bucuresti, og dermed beholder Chelsea ledelsen i gruppen ett poeng foran Basel og to foran Schalke.

Siden de to sistnevnte møtes i siste runde, kan ikke begge gå forbi. Det betyr at Chelsea er garantert avansement.

Schalke må slå Basel for å slå følge, mens sveitserne altså greier seg med uavgjort.

– Vi har ikke problemer med å takle press. Det er i slike kamper vi har levert våre beste prestasjoner, sa Schalke-kaptein Benedikt Höwedes om utsikten til «finale» mot Basel om avansement.

Et skår i Chelsea-gleden over avansement var det at Samuel Eto'o måtte bæres ut i slutten av første omgang med det som kan være en alvorlig lyskeskade.

Les også: Ajax holder liv i drømmen om avansement.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus