Selvmål reddet poeng for Zenit

Atlético Madrids Adrian Lopez sørget for 1-0 til spanjolene i mesterligamøtet borte mot Zenit tirsdag. (Foto: Alexander Demiantsjuk / Reuters / NTB scanpix)

Atlético Madrid var uten poengtap i mesterligaen før tirsdagens møte med Zenit. Tony Alderweirelds selvmål sørget for at oppgjøret endte 1-1.

Etter 12 scorede mål, kun to innslupne og full pott på de fire første gruppekampene kunne Atlético allerede begynne å tenke på cupspillet i mesterligaen. Laget la likevel ingenting imellom mot Zenit, som innehar annenplass på tabellen.

Adrián López sendte spanjolene i føringen etter 53 minutter med en godt plassert avslutning mellom beina på russernes keeper Juri Lodygin.

20 minutter senere kom Zenits noe heldige utligning. Igor Smolnikov slo inn fra høyre, via hodet på Toby Alderweireld. Ballen gikk i en god bue over Thibaut Courtois, som tilsynelatende hadde kontroll. Likevel snek ballen seg inn bak Atlético-keeperen.

Atlético Madrid, som stilte uten superspissene David Villa og Diego Costa, maktet ikke å ta ledelsen for annen gang og gikk dermed på sesongens første poengtap i turneringen.

Porto kan med seier over Austria Wien senere tirsdag gå forbi Zenit på tabellen og innta 2.-plassen, som gir plass i cupspillet.