Solbakkens tøffeste fotballkamp

Ståle Solbakken mener han står overfor en av sine vanskeligstee oppgaver da de gjester Juventus. Foto: Jeppe Bjoern Vejloe
Ståle Solbakken mener han står overfor en av sine vanskeligstee oppgaver da de gjester Juventus. Foto: Jeppe Bjoern Vejloe

FC Københavns bortekamp mot Juventus onsdag blir ifølge Ståle Solbakken klubbens tøffeste oppgave i mesterligaen denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om Juventus kun har spilt uavgjort hjemme mot Real Madrid og Galatasaray, mener Solbakken at de italienske mesterne er svært sterke hjemme i Torino. I serien så langt har Juventus vunnet alle sine seks hjemmekamper.

– På papiret er dette kanskje den vanskeligste av våre kamper. Juventus er i bra form og er sterke på hjemmebane. Juventus var best sist mot Real Madrid, men det ble bare uavgjort. Laget har vært litt uheldige i mesterligaen, og dette er en superviktig kamp for dem, sier Solbakken til klubbens nettsted.

Dessuten er den «gamle damen» sulten. Poenghøsten i mesterligaen er bare på tre poeng på fire kamper. Kampen i Parken for over to måneder siden endte 1-1.

Ble overkjørt

– Vi sto ikke helt distansen den gangen. Vi var gode i 50 minutter, og så ble vi overkjørt den siste halvtimen. De har klassespillere på alle plasser og er et lag med stor L. Det vil si at de ikke har noen stjerner som ikke løper. Alle gjør jobben sin, offensivt som defensivt, sier Solbakken.

Daniel Braaten, som ble matchvinner da Galatasaray ble slått 1-0 hjemme i Parken, sliter med en lårskade og ble ikke med til Torino.

Desperate

Juventus-keeper Gianluigi Buffon mener kun seier er godt nok mot FCK.

– Alle andre resultat enn seier vil bli problematisk for oss, sier Buffon til avisen La Gazetta dello Sport.

– Vi er desperate etter en seier før vi reiser til Tyrkia i den siste kampen mot Galatasaray, sier den 35 år gamle målvakten.

Real Madrid leder gruppen med sine ti poeng og er så godt som klare for avansement. FCK og Galatasaray følger på de neste plassene med fire poeng, mens Juventus er sist med tre poeng.

Hos Real Madrid sliter Cristiano Ronaldo med en lårskade. Det er ennå uvisst om ham spiller. Uansett har den spanske storheten likevel stjernespillere som kan avgjøre.