Bendtner innrømmer dørsparking

Nicklas Bendtner innrømmer å ha sparket i en dør. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Nicklas Bendtner innrømmer å ha sparket i en dør. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Nicklas Bendtner er i trøbbel igjen. Arsenal-spissen ble mandag pågrepet for hærverk etter at han sparket til en dør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske fotballproffen ble avhørt av politiet og senere løslatt. Han fikk en advarsel, skriver The Sun.

Bendtner var mistenkt for å ha gjort hærverk i det luksuriøse leilighetskomplekset han bor i. Det ligger i Bushey, like ved London. Et vindu ble knust, og en låst dør ble forsøkt sparket inn ved et trenings- og bassengområde. Episoden skjedde i 01-tiden natt til søndag.

Overvåkingsbilder viser en gruppe som står samlet ved døren, og de sparket døren flere ganger. Tirsdag innrømmet Bendtner at han var med på dørsparkingen. Han beklager overfor naboene sine, men sier at han trodde døren var gått i vranglås.

– Etter seieren vår over Southampton lørdag kveld var jeg ute og spiste med familie og venner. Etter middagen ville vi alle ha et nattbad i treningssenteret mitt, så vi skiftet til badetøy og tok med håndklær. Da vi ankom treningssenteret, fikk nøkkelkortet låsen til å skifte fra rødt til grønt, men døren var fortsatt låst. Vi trodde døren satt fast, så vi prøvde å åpne den og de ble noen skader på den, forklarer Bendtner, ifølge Ekstra Bladet.

– Jeg beklager for de problemer som er skapt for naboene mine, og jeg har betalt for alt sammen. Vi hadde ikke noe å gjøre med de andre skadene på bygningen. Saken er avsluttet med politiet, og fokuset mitt er igjen på kveldens kamp (mot Marseille), skriver stjernespissen på Instagram.

Promillekjøring

Det er ikke første gang Bendtner er i politiets søkelys. I mars ble han tatt for promillekjøring etter å ha kjørt i motgående kjørefelt i København. Han hadde 1,75 i promille. Han ble bøtelagt 930.000 kroner (842.000 danske kroner) og fratatt førerkortet, og han hadde et halvt års «tenkepause» fra landslaget.

I februar i fjor ble han fratatt førerkortet i tre måneder for råkjøring, og samme måned ble han pågrepet for hærverk mot flere biler. For to år siden ble han politianmeldt for vold mot en gjest på et hotell i Helsingør.

Lite spilletid

Bendtner var ubenyttet reserve da serieleder Arsenal slo Southampton 2-0 i Premier League lørdag.

Sist sesong var han utlånt til italienske Juventus, men 25-åringen kom tilbake til Arsenal i sommer. Så langt denne sesongen har han slitt benken, og han har kun fått spilletid som innbytter i to seriekamper. I ligacupen har Bendtner spilt to kamper fra start, mens han har to innhopp i mesterligaen, ifølge Sky Sports.

Arsenal tar imot Marseille i mesterligaen tirsdag og kan sikre seg avansement til åttedelsfinalen.