Meny

Ett poeng nok for Chelsea-avansement

Chelsea kan siktre mesterligaplass hvis de får ett poeng i morgendagens kamp mot Basel. Foto: REUTERS/Andrew Winning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea drar til Basel med en ting i tankene. London-klubben vet at uavgjort er nok til å sikre mesterligaavansement fra gruppe E.

I fjor klarte ikke Chelsea å ta seg videre til cupspillet og måtte ta til takke med spill i europaligaen hvor laget til slutt gikk helt til topps. Benfica ble slått 2-1 i finalen i Amsterdam i mai, mens Basel ble slått 2-1 på St. Jakobs Park i den første semifinalekampen i april.

Samtidig vil nok Chelsea-spillerne også ha revansj for 1-2-nederlaget for Basel fra Stamford Bridge i september.

Les også: Ronaldo tvilsom med lårskade

Tre strake

Etter det sjokkerende tapet har Jose Mourinhos mannskap sikret seg overtaket i gruppen med sterke borteseirer over Steaua Bucuresti og Schalke. Schalke er også slått på hjemmebane. Chelsea har spilt 13 europacupkamper og bare tapt en eneste gang.

– Det som er flott med det, er at den kampen har gått litt i glemmeboken. Vi har mange gode resultater siden den gang. Det har ikke vært lett å vinne tre kamper på rad, og vi har ennå en jobb å gjøre. La oss dra for å vinne også den neste kampen. Da kan vi spille den siste helt uten press på oss, sier Chelsea-veteran Frank Lampard.

Chelsea vant med overbevisende 3-0 over West Ham i Premier League i helgen. Lampard sto for to av målene i den kampen. Ashley Cole har ikke spilt på tre kamper, mens Mourinho har varslet at Fernando Torres «nesten» er klar for et comeback etter skade.

Les også: Ingen Braaten mot Juventus

Feiring

Chelsea har også fått marginene på sin side i gruppen. Selv med tap tirsdag vil Chelsea ligge godt an til avansement.

Basel feiret i helgen sitt 120-årsjubileum og vant 4-1 over Thun. Laget topper den sveitsiske serien og har bare tapt en gang på 19 kamper, og det var tidlig i august.

Derimot har laget kun tatt ett eneste poeng på hjemmebane i årets mesterliga. Basel mangler sin midtbanespiller Marcelo Diaz. Han brakk et ribbein i en landskamp for Chile i forrige uke. 

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus