Meny

Cupfinalen 2013 Rosenborg – Molde 4–2

Perrys «Buzz Aldrin-sesong»

Per Joar Hansen har lagt bak seg en neste-sesong. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg-trener Per Joar Hansen var veldig skuffet etter at Molde ble for sterk i cupfinalen søndag.

– Akkurat nå føles det blytungt. Jeg følte at vi hadde god kontroll på 2-1, men Molde vendte kampen på to unødvendige situasjoner. Det var godt gjort av dem å utnytte det, men vi burde ikke gitt dem mulighetene, sa han.

Les detaljert referat fra kampen

– Etter at vi tok ledelsen, fikk de 2-2 på en dødball vi absolutt burde greid å håndtere, der Forren fikk stå fri og heade inn til Berget. Så hadde vi en gedigen mulighet ved Tobias (Mikkelsen) og Nicki (Bille Nielsen) på åpent mål, men i stedet ga vi bort et unødvendig frispark som ga 3-2.

Han måtte konstatere at det ikke var Rosenborgs dag.

– Vi hadde en kjempesjanse til 3-3 da to-tre spillere i feltet kom for sent til å få foten på Pål André Hellands innlegg. Vi måtte kaste fram alt, med Tore (Reginiussen) opp, og 4-2 kom som et resultat av det. Summa summarum var det vel 6-6 eller 6-7 i målsjanser. Jeg synes vi spilte en god kamp i 70 minutter, men så ga vi bort 2-2 og 2-3 som ble veldig avgjørende for kampen.

Til månen

– Dette har vært litt av en Buzz Aldrin-sesong for oss. Vi ble nummer to både i serie og cup, og det er klart at det er surt, sa «Perry» med henvisning til astronauten som var nummer to på månen i 1969.

Les også: Stolt Solskjær etter tre titler på tre år

Strømsgodset og Molde fikk være Neil Armstrong i norsk fotball i 2013.

– Det er fryktelig surt, men vi får ta det som læring. Vi holder på å bygge et nytt lag, og det å kontrollere slike kamper handler om rutine og ro. Jeg hater å bli nummer to, men vi skal komme sterkere tilbake. Vi må blant annet bli mer angrepsdyktige, og spesielt hjemme. Vi skal jobbe hardt med det og bruke denne kampen som motivasjon, sa RBK-treneren.

Les også: Moldes venstrebein ble for mye for Rosenborg

Rosenborg har vært Norges beste lag defensivt i år, men slik så det ikke ut i finalen, særlig den siste halvtimen.

Kokkelimonke

– Forsvarsspillet vårt i dag var ikke spesielt godt. Vi var altfor redde for bakrom og for dårlige til å pumpe. Det sa jeg allerede i pausen. Det var mange «kokkelimonkesjanser» i dag, oppsummerte Hansen, som ikke angrer på overraskelsene han gjorde i laguttaket.

Han overrasket blant annet med 4-2-3-1-formasjon og Mikkel Diskerud i en tilbaketrukket rolle, samt Jon Inge Høiland og Jørgen Skjelvik på backene framfor Christian Gamboa og Mikael Dorsin.

– Vi hadde en del spørsmålstegn på grunn av skader og Gamboas lange reise fra landskamp. Jeg ville ta ut et lag der vi fikk brukt spillernes spisskompetanse, og med 4-3-3 fryktet jeg at vi kunne bli for baktunge. Jeg angrer ikke på laguttaket. Det var ikke der vi tapte kampen, det var på detaljer, sa han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus