Meny

Cupfinalen 2013 Rosenborg – Molde klokka 13.15

– Rosenborg mot Molde er den ultimate finalen

GULLRUS Knut Olav Rindarøy kan å feire, her etter at seriegullet var sikret i 2011. (Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knut Olav Rindarøy har sett to finaler fra sidelinja, men håper å få spille i sin tredje cupfinale.

Årets fotballsesong er 90 minutter pluss tilleggstid fra å være over. Sist de to møttes i cupen endte det 4–3 til Molde. Det var i fjerde runde i 2012. Så målrikt blir det ikke i år, hvis man legger seriekampene i år til grunn.

Cupfinalen starter klokka 13.15 og du kan følge den direkte i vårt livesenter

0–0 og 1–0 tilsier ikke at dette blir en målrik cupfinale. Sist Molde var i en cupfinale, i 2009, endte det med tap for rivalen Aalesund. Flere moldespillere vil revansjere det.

– Det var helt grusomt.Disse minnene kan fungere som ekstra motivasjon i morgen dersom det for eksempel blir ekstraomganger og vi er slitne i beina, sier Daniel Berg Hestad til Romsdals Budstikke.

Les også: Bondevik tipper cupfinalen med hjertet

Han spiller søndag sin fjerde cupfinale for Molde. Knut Olav Rindarøy har vært i cupfinale to ganger tidligere, men aldri på bana. I 2005 ble han henvist tribuna, mens han i 2009 var skadet.

– Det var spesielt sist mot Aalesund også, men Rosenborg-Molde er den ultimate cupfinale, sie Rindarøy ti l Romsdals Budstikke.

Veien til Oslo

Rosenborg har scoret 26 og sluppet inn fire på vegen til Ullevaal. De har slått Buvik, Strindheim, Levanger, Tromsø, Vålerenga og Haugesund.

Molde har scoret 22 og sluppet inn fem på sine kamper. Moldenserne slo Elnesvågen, Byåsen, Hødd, Ranheim, Mjøndalen og Lillstrøm for å nå sin fjerde cupfinale.

Finaledebut

Per Joar Hansen vant norgesmesterskapet i 1988 som spiller. Nå er han i hovedstaden for å prøve å ta hjem et nytt gull - som trener. Og gullplanen er klar, ifølge Adresseavisa.

– Du får ikke gjort all verden før en slik kamp, derfor har vi heller ikke endret på planene før cupfinalen. Vi har vært i Trondheim og trent som normalt, sier «Perry» til Adresseavisa.

Hans tre punkter til suksess mot Molde er: aggresivitet, stå sammen, og vinnervilje. Hansen sier det handler om å finne riktig tenningsnivå før kampen, at alle spillerne må tenke «For et godt lag vi er!», og for å vinne må alle spillerne kjempe sammen.

Rutinert, men ikke i cupen

Sist Rosenborg var i finalen var i 2003 da trønderne slo Bodø Glimt etter ekstraomganger. Deretter har det vært tynt det Rosenborg har prestert i norsk cupsammenheng. Mikael Dorsin kom til klubben sommeren etter sist cupgull, og er mannen som står for rutinen i Rosenborg.

Han mangler et cupgull i troféskapet sitt. Det kan det bli mot Molde, men svenske risikerer å ikke få spille kampen.

– Det vil være en ekstra sterk skuffelse om jeg ikke gjør det. Det er en stor kamp, og jeg har ikke vært i en norsk finale før.

Per Joar Hansen avslører ikke om det blir Dorsin eller unge Jørgen Skjelvik som bekler backplassen.

– Nå får vi først se hvordan laget blir. Men spiller jeg ikke, får man gjøre sitt beste uansett. Og være forberedt om man kommer innpå, sier Dorsin til Adresseavisa.

– Man kan ikke være sentimental i laguttaket. Vi tar ut det laget vi mener er rett for akkurat den kampen, sier trener Hansen til avisa.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus