Meny

Premier League runde 12 Manchester City – Tottenham

Pellegrini må gjøre noe med borteformen

Manchester Citys eneste borteseier kom mot West Ham og Sam Allardyce (Foto: AP Photo/Sang Tan / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uslåelige hjemme, men håpløse borte. Nesten så enkelt kan Manchester Citys sesong så langt oppsummeres.

Manchester City viser mesterform på hjemmebane. Fem kamper, fem seire, 20 scorede mål og bare to innslupne mål, vitner om et lag som har planer om seriegull. På bortebane er de derimot i gal ende av tabellen.

Kampstart er 14.30 og du kan følge den live her

Av de 20 lagene i Premier League er Manchester City det 15. beste på fremmed gress.

På deres seks bortekamper har det blitt én seier, én uavgjort kamp og fire tap. De har også sluppet inn flere enn de har scoret borte. Lagene City har møtt på bortebane er Cardiff, Stoke, Aston Villa, Chelsea og Sunderland. Borteseieren kom mot West Ham 19. oktober.

Les også: Første borteseier for Palace

På grunn av den dårlige borteformen er det gjestene Tottenham som ligger høyest på tabellen. De ligger på sjuendeplass, mens City er på niende. Poengmessig er det derimot ikke langt opp. City har 19 poeng, mens Liverpool på andreplass har 24

– Hjemme har vi spilt godt, både individuelt og som lag. Derfor har vi scoret så mye hjemme. Det må vi fortsette med, det er den eneste måten å kompensere for poengene vi har mistet så langt, sier manager Manuel Pellegrini ifølge The Guardian.

Les også: Tredje strake seier for Newcastle

Nå har City to hjemmekamper på rad, før de skal ut på veien igjen. Fortsetter hjemmeformen blir det en god start på desember. Men så kommer det bortekamper igjen.

– Hvis vi spiller med ti i forsvar blir det vanskelig for motstanderen å score. Problemet da er at det blir vanskelig for oss å score mål også, sier Pellegrini.

The Guardian har forøvrig et festlig bildegalleri som tar for seg nettopp Manchester Citys bortform.

Les også: Norske tap i Bundesligaen

– Vi må forbedre borteformen vår, helt klart. Men jeg er ikke misfornøyd med spillet vårt, sier italieneren.

Redd for Soldado

Etter årene som Villareal-, Real Madrid-, og Malaga-trener vet Pellegrini hva Tottenhams Roberto Soldado er god for. Soldado har ikke bevist det ennå, med bare ett mål i serien. Men Pellegrini advarer likevel mot 28-åringens spissferdigheter.

– Han er en veldig god spiller. Han er en farlig spiss som alltid er på riktig plass i boksen. Vi må være veldig obs på ham, sier Pellegrini ifølge Daily Mail.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus