Barcelona vant stort uten Messi

Andres Iniesta jublet etter scoring på straffespark mot Granada.(Foto: EPA/NTB Scanpix)

Selv uten en skadd Lionel Messi vartet Barcelona opp med målfest og 4-0-seier hjemme mot Granada i spansk 1. divisjon lørdag.

Messi er satt ut av spill med en lårskade fram til januar, og andre profiler som Victor Valdés, Dani Alves, Jordi Alba og Xavi Hernandesz er også på skadelisten. Men Barcelona klarte seg fint på egen hånd i lørdagens kamp.

– Jeg så et bra Barca-lag i dag. Spillerne som manglet er blant verdens beste, men de som spilte, er også gode, sa Barcelona-trener Gerardo Martino.

Straffer

To straffescoringer sørget for 2-0-ledelse til pause for hjemmelaget. Andrés Iniesta var sikker fra 11-meteren etter 20 minutter, mens Cesc Fàbregas gjorde 2-0 på straffe fem minutter før hvilen.

I annen omgang økte Alexis Sánchez til 3-0 etter 71 minutters spill, mens Pedro la på til 4-0 for serielederen like før slutt.

Granada måtte avslutte kampen med ti spillere etter at Manuel Iturra fikk rødt kort 20 minutter ut i annen omgang.

Firemålsscorer

Oppgjøret mellom Real Sociedad og Celta ble også målrikt. Carlos Vela ble kampens store spiller med fire mål for hjemmelaget, som snudde 1-3 til 4-3-seier.

Vela ga vertene ledelsen allerede etter seks minutter, men mål fra Rafinha og Alex Lopez gjorde at Celta ledet til pause. Ti minutter ut i annen omgang økte Rafinha til 3-1 med sitt annet mål for kvelden.

Da så det stygt ut for Real Sociedad, men Vela nektet å gi seg. Med et ekte hattrick i annen omgang sørget han for at hjemmelaget fikk med seg alle tre poengene. Andreu Fontas må nok ta sin del av skylden for Celtas nederlag. Celta-spilleren fikk rødt kort etter 65 minutter. Da var stillingen 3-2 til bortelaget.