Meny

Cupfinalen 2013 Rosenborg – Molde klokka 13.15

– Hjertet sier Molde, men hjernen sier RBK

Kjell Magne Bondevik er et vanlig syn på Molde-kamper. Her fra en kamp mot Sarpsborg 08. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde-patriot og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik er nervøs før laget i hans hjerte går ut på Ullevaal stadion.

Først skal Sinsen Janitsjar gjøre sitt med nasjonalsang og kongesang, deretter er det de 22 på banen som må ordne opp. Når cupfinalen 2013 mellom Molde og Rosenborg sparkes i gang klokka 13.15 sitter Kjell Magne Bondevik ringside og følger sitt kjære Molde.

– Ja,jeg skal på Ullevaal. Jeg kommer hjem fra utenlandsferie lørdag kveld, så jeg rekker heldigvis kampen, sier Bondevik til ABC Nyheter.

Og han velger å følge hjertet på søndag:

– Hvis jeg tenker med hodet, er vel Rosenborg knepen favoritt. Men hvis jeg følger hjertespråket, blir det Molde. Jeg velger hjertet, og tipper 2-1 til Molde.

Cupfinalen kan du følge direkte her fra klokka 13.15

Følelsene vår tidligere statsminster har for Molde er ingen hemmelighet. Bondevik har selv en oppfatning av hva Molde må gjøre riktig for å ta hjem kongepokalen for første gang siden 2005, og Moldes tredje totalt.

– For Molde blir det avgjørende om spissene får omsatt målsjanser i skåringer. Keeper og forsvar er solid, midtbanen svært god, spissene er sjanseskapende, men ikke alltid like effektive, sier Bondevik.

Bondevik er en mann av folket, og som de fleste fotballsupportere er han spent før laget hans skal kjempe om medaljer.

– På en skala fra 1-10 - hvor nervøs er man før en slik finale?

– Jeg er alltid nervøs foran Molde-kamper, nå blir det ekstra mye, til 9 på skalaen, sier Bondevik.


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus