Meny

Premier League runde 12 Chelsea – West Ham 3–0

Chelsea på rett spor

Samuel Eto'o gratulerer Oscar etter hans scoring mot West Ham. (Foto: EPA / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea fikk tilbake vinnerhumøret etter 3-0-seieren over et slapt West Ham på bortebane lørdag. Frank Lampard scoret to ganger.

José Mourinhos mannskap sto med ett tap og én uavgjort før London-derbyet på Boleyn Ground. Spesielt på fremmed gress har Chelsea slitt. Laget har bare vunnet to av seks bortekamper denne sesongen.

Les også: Første borteseier til Palace

Men mot West Ham hadde gjestene full kontroll. Hjemmelaget prøvde seg igjen med en formasjon uten spisser, men det ga ikke det utslaget Sam Allardyce håpet på.

Les detaljert referat fra kampen

Frank Lampard tok Chelsea i føringen med et sikkert straffemål etter 21 minutter. England-veteranen scoret også 3-0-målet i sluttminuttene. Straffesituasjonen oppsto da West Ham-keeper Jussi Jääskeläinen ikke rakk ut til et tilbakespill i tide og la Oscar i bakken.

Se alle scoringene nederst i artikkelen

Oscar doblet

West Ham fikk til lite offensivt, og Chelsea fikk lov til å trille mye ball. I tillegg virket ikke vertene komfortable i forsvarsspillet. Slikt holder ikke mot et lag som Chelsea.

Les også: Pulis klar for Palace

Ti minutter før pause doblet Oscar til 2-0. Brasilianeren ble servert en flott ball fra Eden Hazard, tok noen klyv framover og plasserte ballen flott i nærmeste hjørne.

Det kunne fort stått 3-0 i det 43. minutt, men Jääskeläinen strakte seg lang og stoppet forsøket til Samuel Eto'o.

Allardyce var så lite fornøyd med hjemmelagets spill, at han tok av en rasende Joe Cole og Jack Collison fem minutter før pause.

Kampbildet fortsatte også i annen omgang. Chelsea truet stadig med å øke ledelsen, men det skjedde ikke før Lampard banket til i det 82. minutt.

Les også: Sturridge reddet Liverpool-poeng i derbyet

Tredjeplass

Modibo Maïga sto for West Hams farligste sjanse etter 66 minutter, men den var til gjengjeld meget stor. Innbytter hadde bare å bredside inn 1-2-reduseringen, men satte ballen utenfor.

Les også: Tredje strake for Newcastle

Les også: Giroud takket og bukket

Chelsea ligger på tredjeplass med like mange poeng (24) som serietoer Liverpool etter 12 seriekamper. Det er fire poeng opp til Arsenal på tabelltoppen i Premier League.

West Ham har bare vunnet to kamper denne sesongen. Laget fra Øst-London er bare målforskjell fra å ligge under nedrykksstreken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus