Borussia Dortmund raknet mot Bayern München

Her signaliserer Mario Götze at han ikke vil feire scoring mot gamleklubben. (Foto: AP Photo/NTB Scanpix)

Bayern München malte Borussia Dortmund i senk og vant 3-0 i toppoppgjøret i tysk Bundesliga lørdag.

De to klubbene har preget tysk fotball de siste sesongene. Dortmund ble seriemester i 2011 og 2012, mens Bayern München slo til med trippeltriumf (serie, cup og mesterliga) sist sesong. I mesterligafinalen i vår var det nettopp Borussia Dortmund som ble slått.

Se høydepunkter og mål nederst i artikkelen

Mario Götze var tilbake på sin gamle hjemmebane etter overgangen i sommer og sendte gjestene i føringen etter 66 minutter. Ti minutter tidligere ble han møtt med pipekonsert fra hjemmefansen da han ble byttet inn.

Fem minutter før full tid doblet Arjen Robben ledelsen for Bayern, mens Thomas Müller sørget for 3-0 til serielederen like etter.

For Borussia Dortmund ble avslutningen på kampen en stor nedtur. Laget skapte flere sjanser, men uten å få uttelling. Gultrøyene har slitt med skadeproblemer og manglet forsvarsduoen Mats Hummels og Marcel Schmelzer i lørdagens prestisjekamp.

Bayern München tok sin første borteseier mot Dortmund i serien siden 2010. Klubben har fire poengs ledelse til toer Leverkusen, mens Dortmund på tredjeplass er sju poeng bak.