Meny

Både stolt og skuffet etter finaletapet

Roar Wold avgjør sin framtid i de kommende dagene. (Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avaldsnes-trener Roar Wold var både stolt og skuffet etter at laget hans ga storfavoritt Stabæk kamp til siste fløyte i cupfinalen, men tapte 0-1.

– I annen omgang viste vi at vi er like gode som dem. Vi skapte mange sjanser, men vi fikk ikke målet. Når vi har så mange sjanser så må vi greie å score, sa han.

Les detaljert referat fra kampen

Avaldsnes har gått en helt annen vei enn Stabæk til cupsuksessen. Mens Stabæk startet med 11 norske spillere, de aller fleste av dem landslagsspillere, startet Avaldsnes med ni utlendinger.

– Det har vært store utfordringer. Vi har trent 10-12 ganger i uka, og i løpet av sesongen har det kommet inn nye spillere fra andre land. Vi har hatt mange ulike kulturer som skal smelte sammen, men vi har vist noen ganger at vi holder enormt høyt toppnivå, sa han.

De ti siste sesongene har bare to lag fra utenfor Oslo og nærmeste omegn tatt seg til kvinnenes cupfinale, og i motsetning til Trondheims-Ørn (0-7 mot Røa i 2010) gjorde Avaldsnes et godt forsøk på å få med seg pokalen hjem.

Kongepokalen har ikke havnet utenfor hovedstadsområdet siden Medkila vant i 2003.

– Det er stort at vi ga Stabæk så hard kamp i finalen, sa Wold, som bidro til å vende kampen etter at favoritten dominerte første omgang.

Les også: Mesterligasuksess neste mål for Stabæk

– Det var et par detaljer på tavla i pausen, blant annet at vi skulle ta ut midtbanespillerne deres litt mer tydelig. Det lyktes bra. Litt irriterende er det at vi ikke fikk utligning på de store sjansene vi hadde.

Det var mange røde øyne blant Avaldsnes-spillerne etter kampen, og laget var preget også av at midtstopper Diane Caldwell havnet på sykehus etter en stygg smell.

– Det kommer til å prege laget i kveld. Det var en kollisjon panne mot panne der hun ble liggende, og hun måtte sendes til sykehus. Foreløpig vet vi ikke mer, sa Wold.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus