Premier League runde 12 Arsenal – Southampton 2–0Giroud takket og bukket

Olivier Giroud rundet målvakta og scoret enkelt to ganger mot Southampton. (Foto: EPA / NTB Scanpix)

Southampton var gavmilde i bortemøtet med serieleder Arsenal. Det utnyttet Olivier Giroud til fulle med to mål i vertenes 2-0-seier lørdag.

Gjestene fra Sør-England har imponert stort med mye flott spill og bunnsolid organisering. Men mot Arsenal i London ble to feil svært kostbare.

Les detaljert referat fra kampen

Giroud scoret først etter en grov keepertabbe før pause, mens franskmannen doblet ledelsen like før slutt fra straffemerket. Dommeren pekte på ellevemeteren etter at Per Mertesacker tydelig ble holdt i trøyen.

Se høydepunkter og målene nederst i artikkelen

Men det er måten Artur Boruc serverte Arsenal ledelsen på etter 22 minutter som vil bli husket best. For selv om Giroud sto faretruende høyt i banen, unnlot Soton-keeperen å slå ballen unna etter et tilbakespill. I stedet prøvde han å dra av Giroud med ballen i beina, men det endte fatalt. Polakken mistet til slutt kontrollen, falt om og ga Giroud fri bane til å trille inn 1-0.

Stolpetreff

Det var en fortjent hjemmeledelse. Før scoringen hadde Arsenal allerede hatt to baller i stolpen. Jack Wilshere lobbet ballen i metallet etter elleve minutter, mens formsterke Aaron Ramsey fulgte opp med et elegant hælspark sju minutter senere.

Southampton slet med å skape sjanser før pause. Arsenal-keeper Wojciech Szczesny måtte først anstrenge seg etter 40 minutter, da Rodriguez på smått akrobatisk vis tvang polakken ut i full strekk.

Fire poeng

Også etter pause hadde Arsène Wengers lag god kontroll. Dermed slo Arsenal tilbake etter tapet for Manchester United i forrige runde. London-laget topper tabellen med et fire poengs forsprang.

For Southampton var det bare klubbens annet serietap for sesongen. Laget er seks poeng bak toppen.