Premier League runde 12 Everton – Liverpool 3–3Her redder Sturridge poeng i derbyet

FEST: Daniel Sturridge sin scoring avsluttet en forrykende kamp på Goodison Park. (Foto: EPA/Peter Powell/NTB Scanpix)
FEST: Daniel Sturridge sin scoring avsluttet en forrykende kamp på Goodison Park. (Foto: EPA/Peter Powell/NTB Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Liverpool slet, men like før slutt berget Daniel Sturridge 3-3 borte mot Everton i lørdagens Merseyside-derby.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Everton – Liverpool 3-3 (1-2)

Mål: 0-1 Philippe Coutinho (5), 1-1 Kevin Mirallas (8), 1-2 Luis Suárez (19), 2-2 Romelu Lukaku (72), 3-2 Lukaku (82), 3-3 Daniel Sturridge (89).

Tilskuere: 39.576

Everton så ut til å gå mot seier etter en snuoperasjon og to mål fra Romelu Lukaku. I stedet stanget Sturridge inn utligningen i siste ordinære spilleminutt etter et godt frispark fra Steven Gerrard.

Les detaljert referat fra kampen

På overtid kunne gjestene også gjort 4-3, men hodestøtet til Victor Moses endte over mål. En borteseier ville vært et hardt slag for Everton, som i lange perioder kjørte byderbyet etter pause.

– Det er veldige skuffende at vi ikke tok alle poengene. De hadde gode muligheter, men vi hadde enda flere. Å slippe inn et sent dødballmål var ikke rettferdig slik laget mitt spilte i annen omgang, sa Everton-manager Roberto Martinez ifølge BBC etter målthrilleren.

Sjanser

Vertene kom til mange sjanser, men ble tidvis drevet til vanvidd av en meget god Simon Mignolet i Liverpool-målet. Til slutt lyktes Lukaku og utlignet til 2-2 etter 72 minutter. Målet kom som følge av stort press fra hjemmelaget. Ti minutter senere ruvet kraftspissen i luften og trykket inn 3-2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er den beste opplevelsen jeg har hatt i klubbfotballen. Det er synd vi ikke vant, sa Lukaku.

Det ble en fartsfylt åpning på Merseyside-derbyet. Allerede etter åtte minutter sto det 1-1. Philippe Coutinho tok bortelaget i ledelsen da han ved bakerste stolpe dempet ballen med kneet og satte den i mål etter et hjørnespark.

Frisparkperle

Artikkelen fortsetter under videovinduet

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke lenge etterpå svarte Everton med en utligning fra Kevin Mirallas. Belgieren kriget inn ballen etter et langt frispark.

Everton jaget et ledermål, men opplevde i stedet at Luis Suárez banket inn 2-1 til Liverpool etter 19 minutter. Uruguayaneren scoret etter et perfekt frispark.

Les også: – Merseysidederbyene er ikke hva de en gang var

Det gikk hett for seg da Mirallas stygt stemplet Suárez i knehøyde etter litt over en halvtime. Belgieren var heldig som slapp unna med det gule kortet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Joe Allen hadde en gyllen muligheten til å øke til 3-1 for Liverpool tidlig i annen omgang, men avsluttet like til side for stolpen. Etter den utrolige bommen tok Everton over styringen foran egne supportere.

– Vi burde gått opp til 3-1 og lukket kampen. Etterpå klarte vi ikke å holde på ballen. Jeg er skuffet over forsvarsspillet, der må vi bli bedre. Alt i alt en fantastisk kamp, sa Rodgers.

Everton er ubeseiret på hjemmebane siden desember i fjor. Blåtrøyene står med 21 poeng etter 12 serierunder. Liverpool har to poeng mer enn byrivalen.