Therese Johaug sikret ny klar seier

Therese Johaug tok lørdag formiddag sin andre seier på to dager. Foto: NTB scanpix
Therese Johaug tok lørdag formiddag sin andre seier på to dager. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug gikk til topps i 10 kilometeren i fristil på Beitostølen lørdag. Hun tok sin andre seier på to dager i sesongåpningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Marit Bjørgen som åpnet best. Hun hadde en liten ledelse på Johaug etter to kilometer, men etter det var det aldri noen tvil om hvem som var best. Bjørgen gikk inn til annenplassen til slutt, men ble slått av landslagskollegaen med 18,9 sekunder.

– Jeg fikk høre at jeg lå litt bak helt i starten. Da konsentrerte jeg meg bare om meg selv, fikk roet det ned og fikk teknikken til å fungere bra. Kroppen fungerte veldig fint for meg i dag, og det er moro å vinne skirenn, sa Johaug til NRK etter rennet.

Middels dag på jobben

For Marit Bjørgen ble det en heller middels dag på jobben. Hun gikk hardt ut og ledet en kort periode i starten, men måtte gi tapt for Johaug etter hvert. Likevel var Bjørgen fornøyd med sesongåpningen.

– Jeg synes jeg gikk bra teknisk på ski. Derfor kan jeg ikke si annet enn at jeg er fornøyd med denne åpningen. Dette var en god start, slo Bjørgen fast. Hun sa også at annenplassen betyr at hun må ha gjort mye riktig på trening i løpet av sommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Mektig Johaug viste styrke

Skidronningen stilte ikke i lørdagens løp, men ekspertene mente hun hadde gjort unna en middels dag på jobben.

Sterk Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til en sterk tredjeplass i lørdagens ti kilometer. Hun hadde små problemer med å holde både Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud bak seg, men ble slått av Johaug med 47,1 sekunder.

Men Jacobsen har grunn til å glede seg over en svært sterk avslutning. Hun var en av de aller raskeste og beste på den siste kilometeren.

Les også : Northug kan bli nektet å gå i Falun-VM

Therese Johaug sa etter lørdagens andre seier på like mange dager at hun ikke kommer til å gå søndagens sprint på Beitostølen.

– Jeg har lyst til å gå sprinten, men får nok ikke lov til det av trener Egil Kristiansen. Det kommer nok heller til å bli et par rolige dager hjemme før kommende helgs verdenscup i Kuusamo, sa Johaug. (©NTB)