Northug kan få problemer med å gå Falun-VM

Petter Northug kan bli nektet å gå både verdenscuprenn og stille i VM i 2015-sesongen. Foto: NTB scanpix
Petter Northug kan bli nektet å gå både verdenscuprenn og stille i VM i 2015-sesongen. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skiforbundet vil at alle som skal gå OL og VM må være fullverdige medlemmer på landslaget. Det kan gi Petter Northug problemer før Falun-VM i 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torbjørn Skogstad, lederen i langrennskomiteen i Norges Skiforbund, bekrefter overfor Adresseavisen at Northug kan bli nektet å gå både verdenscuprenn og stille i VM i 2015-sesongen.

Skikongen fra Trøndelag brøt med landslaget og går for sitt eget privatlag denne sesongen. Dersom han fortsetter med det, kan kommende store mesterskap, bortsett fra OL i Sotsji, gå uten at Northug er på start.

Les også: Hardkjøret fortsetter for Northug

Skogstad forteller at langrennskomiteen er i ferd med å sette ned en arbeidsgruppe som skal gå gjennom regelverket. Da skal avtalen mellom skiforbundet og Northug evalueres.

Han sier at løpere som velger å takke nei til landslaget, må vite at det kanskje kan få konsekvenser for dem i framtiden.

– Hvis vi kommer fram til at løpere som takker nei til landslagsplass ikke kan delta i verdenscup og mesterskap, så må vi ha et regelverk som er tydelig, mener Skogstad. Han understreker at det er opp til skitinget å gjøre de endelige vedtakene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Johaug sikret ny seier

Han begrunner eventuelle regelendringer slik:

– Det som er mitt viktigste anliggende er at vi har et ansvar både for samarbeidspartnerne, men også for den jobben som blir gjort i klubb og krets fra en løper starter i åtteårsalderen og fram til vedkommende blir landslagsløper.

– Det er formidabelt med ressurser som blir brukt, både i form av kroner og øre og frivillig innsats. Det må vi til enhver tid sikre og ta vare på.

Les også: Mener Falun-løypa er helsefarlig

Petter Northug sier til Adresseavisen at han ikke har noen planer om å si opp de avtalene han har, selv om det blir nødvendig for å delta i Falun-VM.

– Hvis det blir slik, kommer valget mitt til å bli enkelt. Jeg må forholde meg til de regler som blir satt.

Northug er innstilt på at han må ofre Falun-VM hvis et nytt regelverk blir innført. (©NTB)