Meny

Smerud forlater Hønefoss

SLUTT: Leif Gunnar Smerud bukker av som Hønefoss-trener etter tre år og gode resultater. (Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leif Gunnar Smerud er ferdig som Hønefoss-trener etter tre år. Økonomiske hensyn etter nedrykket ble avgjørende.

Hønefoss og Leif Gunnar Smerud skiller lag etter årets sesong, skriver Ringerikes Blad. Avgangen er ikke av den dramatiske sorten, men helt i henhold til kontrakten. Også assistenttrener Pål Arne Johansen forlater Hønefoss.

Hønefoss endte helt sist i årets eliteserie, men de var bare fire poeng fra sikker plass. Nedrykket betyr tapte inntekter, nærmere bestemt 12 millioner kroner.

– Leif Gunnar og Pål Arne er ambisiøse trenere som holder et svært høyt faglig nivå, og ettersom økonomien nå tilsier at vårt sportslige apparat også må justeres, er begge parter enige om ikke å forlenge samarbeidet, men ønske hverandre lykke til videre, sier Hønefoss BK Toppfotballs styreleder, Niels Røine til Ringerikes Blad.

Tonen mellom de nyskilte virker å være god. Styreleder Røine takker trenerteamet for «historisk gode resultater», og Smerud selv er fornøyd med hva trenerteamet har oppnådd.

– Jeg er både glad og stolt over prosessene i den siste delen av årets sesong – hvor vi etter god dialog og en klok justering i begge leirer, igjen har spilt god fotball og produsert resultater, sier Smerud til Ringerikes Blad.

Hvem som tar over Hønefoss BK er ikke klart. Smeruds framtid er heller ikke spikret.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus