Meny

Egyptisk storspiller dømt til seks år i fengsel

SUPERSTJERNE: Mohamed Zidan står igjen som en av sitt lands beste spillere noensinne, men det spørs hvor glad landsmennene er i han nå. Her etter å ha vunnet Afrikamesterskapet med Egypt i 2008. Foto: AP Photo/Alastair Grant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mohamed Zidan var en gang på ønskelisten til noen av verdens største klubber. Nå må han forberede seg på et liv bak murene - om noen finner ham.

Det er det egyptiske nettstedet Ahram Online som bringer den oppsiktsvekkende nyheten om at den tidligere Borussia Dortmund-spissen har blitt dømt til seks år i fengsel i hjemlandet for å ha utstedt tre sjekker uten dekning til et eiendomsselskap.

Zidan, som også har en fortid i Werder Bremen, Mainz 05, Hamburg og danske AB og Midtjylland, vant Bundesligaen med Dortmund i 2011 og har også to triumfer i Afrikamesterskapet på sin dekorerte CV.

31-åringen spilte frem til januar i fjor for Banyas i De forente arabiske emirater, men har siden det stått uten klubb. I årets sesong har han i stedet jobbet som ekspertkommentator for Al-Jazeera.

Ifølge Eurosport var ikke Zidan til stede idet dommen ble gitt, og det hersker for øyeblikket usikkerhet rundt hvor den tidligere storspilleren oppholder seg.

Skal Zidan anke dommen, antas det at han må vende tilbake til hjemlandet for å gjøre det. Han risikerer dog å bli arrestert på stedet om han beveger seg innenfor landets grenser.

Hovedpersonen har tilgode å kommentere saken.

Les også: Kastet ut av landslaget etter å ha sammenlignet treneren med Mr. Bean

MÅLFARLIG: Zidan hjalp Egypt til seier i Afrikamesterskapet både i 2008 og i 2010. Her etter scoring mot Brasil i Confederations Cup i 2009. Foto: AP Photo/Andre Penner.MÅLFARLIG: Zidan hjalp Egypt til seier i Afrikamesterskapet både i 2008 og i 2010. Her etter scoring mot Brasil i Confederations Cup i 2009. Foto: AP Photo/Andre Penner.

Besøkte sønnen til Mubarak

Zidan slo for alvor gjennom for Midtjylland i første halvdel av forrige tiår.

Etter å ha vært innom Mainz, Hamburg og Bremen, gikk turen til stormakten Dortmund i 2008. Der ble han værende frem til januar 2012, men ifølge faren kunne han fort ha endt opp i noen av verdens aller største klubber før den tid.

– Klubber som Arsenal, Barcelona og Manchester United har forhørt seg om Mohamed med agenten hans. Han har en kontrakt med Dortmund ut 2012, men han har en klausul i kontrakten som gjør at han kan forlate klubben for den rette summen ved slutten av sesongen, sa pappa Abdullah til Sky Sports i 2010.

Det er verdt å nevne at Zidan også har vært i medias negative søkelys ved tidligere anledninger.

I juli i fjor bestemte han seg nemlig for å besøke sønnen til Hosni Mubarak, Alaa, i det beryktede Tora-fengselet i Kairo. Alaa Mubarak satt da inne med sin bror Gamal for aksjesvindel.

Året i forveien mistet han mye av populariteten sin etter å ha erklært sin støtte for Mubarak-regimet under den egyptiske revolusjonen.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus