Zlatan: – Nei, jeg klappet ikke for Ronaldo

GODE KOMPISER: Zlatan og Ronaldos respekt for hverandre er velkjent. Foto: Jonathan Nackstrand (AFP Photo)
GODE KOMPISER: Zlatan og Ronaldos respekt for hverandre er velkjent. Foto: Jonathan Nackstrand (AFP Photo)

Den svenske superstjernen benekter at han applauderte portugiserens hattrick, og nekter også for at Real Madrid-stjernen er en bedre spiller i det jakten på Gullballen intensiveres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de store «snakkisene» etter den dramatiske play off-kampen mellom Sverige og Portugal på tirsdag, var Zlatans reaksjon på Ronaldos tre mål.

Kameraene zoomet inn på den svenske spissen etter Real Madrid-stjernens siste nettkjenning, og noe overraskende så Zlatan ut til å applaudere Ronaldos bragd.

Mye ble gjort ut av det gode forholdet duoen imellom i etterkant, men torsdag kunne svensken meddele at han ikke klappet for å hylle sin Gullballen-rival.

– Om jeg klappet for Ronaldo? Nei, jeg prøvde bare å oppmuntre mine lagkamerater. Jeg klappet for å oppmuntre og motivere dem for de siste minuttene.

LEDEREN: Zlatan måtte se VM-drømmen forsvinne, men kunne i det minste trøste seg med sine to mål. Foto: Erik Martensson (TT News Agency/Reuters)LEDEREN: Zlatan måtte se VM-drømmen forsvinne, men kunne i det minste trøste seg med sine to mål. Foto: Erik Martensson (TT News Agency/Reuters)

– Vi hadde allerede sluppet inn et mål rett i forkant. Det er viktig å ikke gi opp før slutt - det uventede kan alltid skje, sier han til den italienske sportsavisen La Gazzetta dello Sport, skriver ITV.

Les også: Zlatan: – Ikke mer VM på meg

– Er han den beste i verden?

Zlatan var like fullt imponert over portugiseren som nå i manges øyne ligger best an til å vinne Gullballen (Ballon d'Or) - prisen som årlig deles ut til verdens beste fotballspiller.

Zlatan og Lionel Messi regnes som Real Madrid-spillerens hovedutfordrere, og svensken vil ikke innrømme nederlag i jakten på den prestisjetunge prisen.

– Han er åpenbart en fantastisk spiller, men vi ga ham altfor mye rom. Ingen er bedre enn ham på kontringer. Han fikk nok en gang muligheten til å vise frem sine spissegenskaper i den kampen. Er han den beste i verden? Det eneste jeg vil si er at han scoret ett mål mer enn meg, sier PSG-spilleren.

Les også: Messi fikk gullskoen

Sur Barca-president

Det vakte oppsikt da FIFA tidligere denne uken valgte å utsette fristen for å stemme på Gullballen-kandidatene fra 15.- til 29. november.

Messi har vunnet prisen de siste tre årene og var lenge regnet som den største favoritten til å stikke av med tittelen som verdens beste også i år. En skade gjør dog at argentineren ikke blir å se på fotballbanen før over nyttår, og Ronaldo har briljert i Barca-spillerens fravær.

Les også: Barcelona uten Messi ut året

STØTTER SINE EGNE: Rosell mener han har verdens soleklart beste spiller i stallen. Foto: Manu Fernandez (AP Photo)STØTTER SINE EGNE: Rosell mener han har verdens soleklart beste spiller i stallen. Foto: Manu Fernandez (AP Photo)

For første gang har FIFA også åpnet for at man kan endre stemmene som allerede er avlagt.

Det blirgjør ikke Barca-president Sandro Rosell.

– Dersom man ser bort fra all lobbyvirksomheten, vil Messi få Gullballen. Jeg ville ha stemt på Messi som nummer én. På andreplass ville jeg stemt på Messi, og på tredjeplass ville jeg ha stemt på Messi. Deretter ville jeg ha stemt på Xavi og Andrés Iniesta, og på sjetteplass ville jeg hatt Sergio Busquets, sier Rosell, ifølge Sky Sports.

FIFA-president Sepp Blatter kom forrige måned med flere kommentarer som fikk Ronaldo-supportere til å riste på hodet.

Blant annet sa den kontroversielle sveitseren at han rangerer Messi som en bedre spiller enn portugiseren, og at «en av dem bruker mer penger hos frisøren enn den andre».

FIFAs endringer i stemmegivingsprosessen til Gullballen, eller «lobbyvirksomheten» som Rosell kaller det, har derfor av kritikerne blitt sett på som et forsøk på å «slutte fred» med Ronaldo og Real Madrid.

Flere fotballnyheter kan du lese her