Meny

Vishy Anand ga opp – Magnus Carlsen leder 6-3

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen vant det 9. partiet i sjakk-VM torsdag og leder 6-3 sammenlagt. Nordmannen trenger en remis for å bli verdensmester.

Det ble et veldig spennende parti. Anand spilte med høy risiko i store deler av dagens parti, og ga seg til slutt etter Carlsens 28. trekk.

Ekspertene mente lenge Carlsen lå under, men inderen gjorde en tabbe helt mot slutten etter nesten fire timer, noe som gjorde at seieren ble norsk.

– Fantastisk og utrolig bra at det ble seier igjen, men det er ikke over ennå, selv om sjansene er veldig gode, sa manager Espen Agdestein til NRK etter torsdagens parti.

Reaksjon: – Anand innser at slaget mot Carlsen er tapt

Stor tabbe av Anand

Anand måtte angripe og han gikk til frontalangrep på utfordreren fra Norge, men selv om han fikk kampen inn i sitt spor, klarte han heller ikke denne gangen å avgjøre.

– Det var veldig spennende, og det sto og vippet lenge. Begge kjempet helt til Anand gjorde en tabbe, slik at Magnus vant, sa pappa Henrik Carlsen etter kampen.

Han slo også fast at det var et svært godt parti av begge.

Sjakkekspert Eirik Gullaksen mener nå Anand har gitt opp.

– Jeg ser for meg et ganske kort remis-parti fredag. Begge vet utgangen av dette. Anand prøvde endelig å spille offensivt. Jeg vil si at han gikk ned med flagget til topps. Men Magnus hadde analysert mulighetene bedre enn Anand. Det så vi klart mot slutten av partiet, sier han til NTB.

Les også: Derfor jubler ikke Magnus Carlsen

Kan bli verdensmester i morgen

Dermed skaffet Carlsen seg nye viktige poeng, og er dermed oppe i 6 poeng når tre ordinære partier i VM-kampen gjenstår.

Den første av de to spillerne som når 6,5 poeng blir verdensmester. Seier gir ett poeng, mens remis gir et halvt poeng.

Det betyr også at Carlsen kan kalle seg verdensmester hvis han vinner eller spiller remis mot indiske Anand i morgen.

Anand har ikke vunnet et eneste parti mot Carlsen til nå i VM-kampen.

Carlsens manager, Espen Agdestein, forteller hva han tenkte da Viswanathan Anand satte i gang storoffensiven torsdag. Se intervjuet her her:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus