Meny

Barcelona uten Messi ut året

UTE LENGE: Lionel Messi blir ikke å se i aksjon for Barcelona resten av året. (Foto: NTB scanpix / Reuters).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kom meldingen om at keeper Victor Valdés er ute til januar. Nå viser det seg at superstjernen Lionel Messi lider samme skjebne.

Valdes, som har imponert den siste tiden, har pådratt seg en muskelskade under spill for Spania. Messi trøbler videre med hamstringskade. I tillegg er playmaker Xavi usikker til lørdagens møte med Granada.

Les også: Må klare seg uten Valdes ut året

Statistikken viser imidlertid at Barcelona har klart seg bra uten duoen gjennom årene. Siden 2007 har de gått glipp av 16 kamper. 13 av kampene er endt med seirer, bare to er tapt.

38 år gamle José Manuel Pinto erstatter Valdes i Barcelona-målet framover. Han pleier normalt bare å få slippe til i cupkamper.

Les også: Messi fikk gullskoen

Beklagelig

Det er uklart om vingen Pedro eller formsterke Alexis Sánchez får sjansen som Messi-erstatter i helgen. Hittil i sesongen har Barcelona bare avgitt to poeng i serien.

– Det er beklagelig at jeg ikke kan hjelpe lagkameratene mine, men det er en skade som normalt trenger litt tid. Jeg kommer sulten tilbake på nyåret, sier Messi.

Real Madrid, som ligger sju poeng bak Barcelona, møter svake Almeria i helgen. Almeria gruer seg til møtet med Cristiano Ronaldo, som scoret tre mål da Portugal slo Sverige 3-2 tirsdag.

– Det blir ikke lett for oss å stoppe Ronaldo lørdag. Han viste verden hvilken utrolig spiller han er her om kvelden. La oss håpe at han kommer litt sliten etter all reisingen, sier Almeria-spilleren Rodri.

Scorer alltid

Cristiano Ronaldo kan stikke av med tittelen som årets spiller i verden foran nesen på Messi.

– Jeg vet ikke om Cristiano Ronaldo er på toppen av karrieren, men han er alltid på plass med scoringer, uansett om det er for klubblaget eller landslaget. Han har gjort det i årevis. Om han er på toppen av karrieren eller ikke, utgjør ingen forskjell, sier Messi om Real-stjernen.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus