Meny

Politiet overvåker Oslos casuals-miljø før cupfinalen

POLITIET FØLGER MED: Oslo-politiet frykter verken RBK- eller Molde-miljøet spesielt før cupfinalen søndag. De er mer opptatt av andre supportermiljøer i hovedstaden. (Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frykter ikke supporterne til RBK og Molde, men er usikre på hva andre casuals-miljø planlegger inn mot fotballens festdag.

Søndag spilles cupfinalen på Ullevaal mellom Molde og Rosenborg, to lag som er kjent for å ha et sterkt rivaliserende forhold.

Men til tross for «hatoppgjøret» på landskamparenaen kommende helg er ikke Oslo-politiet nevneverdig bekymret for hva som vil skje på kampdag mellom de to lags tilhengere.

De frykter mer hva som rører seg i supportermiljøet inn mot andre klubber.

– Vi kan si at vi er veldig oppmerksomme på hva eventuelle VIF-tilhengere gjør i byen under cupfinalehelgen, sier Oslo-politiets fremste ekspert på supportervold Ola Moheim, til ABC Nyheter.

Les også: Politiet brukte tåregass mot fotballsupportere

Kamp i Oslo er «risiko»

Senest i september i år oppstod det voldsomme konfrontasjoner mellom VIF og tilreisende Brann-fans da lagene møttes til kamp på Ullevaal. Tre casuals ble pågrepet etter en slåsskamp utenfor stadion og bråket startet da politiet skulle geleide såkalte risikosupportere fra Bergen inn på stadion.

Moheim sier man alltid er i beredskap når det er fotballkamp i hovedstaden.

 - På generelt grunnlag så kan jeg si at vi alltid er forberedt når det spilles kamp i Oslo. Vi frykter ikke de to cupfinalelagenes tilhengere spesielt, men vi holder et oppsyn med andre miljø, fortsetter Moheim.

Ikke redd for selve cupfesten

Moheim er den i Oslo-politiet med best kjennskap til det utagerende miljøet rundt norske fotballklubber, men har ikke ansvaret for selve cupfinalen. Det er det andre i politiet som skal håndtere.

– Sammen med Norges fotballforbunds eget personell så vil vi sørge for ro og orden i og rundt stadion på kampdag. Vi jobber som normalt og har ikke tatt spesielle hensyn til denne cupfinalen kontra tidligere finaler. Ellers i byen vil vi ha noe mer beredskap, men det er ikke særlig spesielt for denne finalen. Der er andre i politiet som vurderer hvilket behov som er nødvendig til det, sier fungerende ordenssjef i politiet, Lars Njøsen, til ABC Nyheter.

Det er ventet fulle tribuner når Molde og RBK skal kjempe om cupgullet 2013. Totalt 13.000 billetter er forbeholdt finalelagene. Rosenborg fikk tildelt 7.300 billetter mens Molde på sin side fikk 5.700.

Cupfinalen spilles på Ullevaal søndag og har kampstart kl. 13.15. Kampen kan du følge direkte på ABC Nyheter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus