Meny

Knust Eidur gir seg på landslaget

TÅREVÅTT FARVEL: Eidur Gudjohnsen var knust etter kampen mot Kroatia og klarte ikke å holde tårene tilbake da han annonserte sitt farvel med det islandske landslaget. (Foto: Skjermdump TV 2)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Islands største fotballstjerne tok til tårene etter at VM-drømmen brast tirsdag kveld.

Da kampen var over mellom Kroatia og Island i Zagreb, en kamp Kroatia vant 2-0, var det en svært beveget og gråtkvalt Eidur Gudjohnsen som ble intervjuet av islandsk fjernsyn. 

(se videoinnslaget i bunn av artikkelen).

Han klarte nærmest ikke å frem et ord annet enn at dette trolig var hans siste kamp for Island.

– Jeg er ganske sikker på at dette var min siste kamp på landslaget, sa den angriperen som har scoret spektakulære mål på de største arenar rundt om i Europa.

Les også: Island misset fotball-VM

Gudjohsen kan se tilbake på en innholdsrik og fantastisk karriere. Han har spilt for klubber som PSV Eindhoven, Chelsea, Barcelona, Bolton, Monaco, Stoke, Tottenham og Fulham. I dag er han lagkompis med Tom Høgli i belgiske Cercle Brügge.

Dersom han ikke lenger blir å se i den islandske landslagsstrøya stoppet fotballikonet opp på 77 kamper og 24 mål for laget fra sagaøya.

Debuten på landslaget kom da han bare var 17 år gammel og han innehar en nærmest uslåelig rekord. Da han kom inn som innbytter mot Estland 24. april 1996 var det hans egen far som måtte rusle av banen. Sønnen ble byttet inn fo pappa i en landskamp i fotball.

I 1999 var han svært nær en overgang til Rosenborg, men daværende trener Nils Arne Eggen mente den unge islendingen ikke hadde det som skulle til for og lykkes i et suksessfullt RBK. Den avgjørelsen har senere blitt sett på som en av Eggens største tabber noen sinne.

Mange nordmenn husker også Gudjohnsen for sin scoring mot Norge på Ullevaal i VM-kvaliken til Sør-Afrika i 2008. Spissen klinket kula i nette på direkte frispark, en scoring som sørget for poengdeling og en «skjev» start på kvalifiseringen for Norges del.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus