Meny

Zlatan: – Ikke mer VM på meg

IKKE MER VM: Zlatan Ibrahimovic og Sverige kom ikke til VM. Foto: Erik Mårtensson, TT / Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zlatan Ibrahimovic ga Sverige VM-håp, men Cristiano Ronaldos tre mål knuste den blågule Brasil-drømmen.

– Det var nok siste forsøk på å komme til VM med landslaget for min del. Så langt fram spiller jeg nok ikke i landslaget, sa Zlatan til sin egen nyhetsapp.

Svenskens superstjerne modererte seg noe i fjernsynsintervjuene etter kampen. – Det kan jeg ikke si noe om foran et TV-kamera, sa PSG-stjernen til SVT.

Cristiano Ronaldo ga Portugal ledelsen i toeromspillets returkamp, mens Zlatans to mål midtveis i 2. omgang ga svenskene håp. Bare for at Cristiano igjen skulle stjele showet med to scoringer, og sendte Portugal til VM med 4-2-sammenlagt foran 49.766 tilskuere i Solna. Portugal vant første kamp 1-0.

Les også: Hattrick-Ronaldo knuste Sveriges VM-håp

Zlatan ble alene

«Gårsdagens skjebnekamp var en kamp mellom to giganter, men Cristiano Ronaldo var mer magisk enn Zlatan», konkluderer nyhetsbyrået TT.

Skuffelse preget de svenskene avisene onsdag.

«Cristo Redentor heter den. Jesusstatuen som ser ut over Rio de Janeiro. Tirsdagskveldens frelser har et ganske likt navn, Cristiano Ronaldo», het det i Sundsvalls Tidning.

Aftonbladets Simon Bank mener det ikke var store forskjellen mellom Zlatan og Cristiano Ronaldo, men på måten lagene støttet sine superstjerner.

«Når Ronaldo gjorde sine magiske mål, var det ikke Ronaldo som spilte fram til Ronaldo. Laget ga ham alt han trengte. Samtidig stolte ikke Sverige på at ti spillere skulle jobbe fram fornuftige baller til Ibrahimovic. Derimot fikk Zlatan mandat til å spille fram Zlatan, slik at Zlatan skulle kunne gjøre mål», heter det i avisens rosa sportsbilag.

Hamrén får støtte

Flere av aviskommentatorene vil beholde Erik Hamrén som landslagssjef. Den tidligere Rosenborg-treneren får støtte.

«Dramaet er over. Den ville kvalikreisen er over. Ronaldo slukket alt VM-håp for Sverige. Bør tiden som landslagssjef også være over for Erik Hamrén? Nei. Å skrike på Hamréns avgang er det enkleste som finnes», konkluderer Dagens Nyheter.

I Expressen skriver Daniel Kristoffersson at Hamrén kan bli avgjørende for Zlatans framtid på landslaget.

«Jeg mener han skal få bli. Fortsette å bygge videre på det han har bygget opp under årene. Årsaken staves Zlatan Ibrahimovic. Måten han har fått med seg vår lagkaptein og beste spiller gjennom tidene er imponerende. Jeg er ikke like sikker på at angrepsstjernen er villig til å starte på igjen med en ny landslagssjef», heter det i tabloidavisen.

Göteborgs Posten oppsummerer dramaet mot Portugal slik: «Mens portugiserne danset samba i stockholmsnatten, strammet Erik Hamrén skjerfet litt hardere rundt halsen».

Og Norrköpings Tidningar avsluttet det hele med «Despedida Brasil – Farvel Brasil».

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus