Meny

Frankrike unngikk VM-fadese

VIVE LA FRANCE: Mamadou Sakho har scoret for Frankrike og jubler med lagets andre målscorer, Karim Benzema (bak). Frankrike sikret seg VM-billett etter 3-0 hjemme mot Ukraina tirsdag kveld. (Foto: NTB scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrike rettet opp inntrykket og tok seg til fotball-VM med 3-0 over Ukraina tirsdag. «Les Bleus» slår følge med Kroatia, Portugal og Hellas fra omspillet.

Frankrike snøt dermed Ukraina for Brasil-tur med 3-2 sammenlagt. Samtidig unngikk Didier Deschamps ydmykelsen med å bli første landslagssjef til ikke å ta Frankrike til et sluttspill siden stornasjonen sist feilet i 1994.

Liverpool-stopperen Mamadou Sakho ga hjemmepublikummet tilbake VM-håpet da han scoret på en returball fra Andrej Pjatov etter 22 minutter. Ukraina-keeperen strakte seg langt og avverget et skudd, men han maktet ikke å klarere ballen.

Les også: Ronaldo knuste Sveriges VM-håp

Motgang

Like etter var Paul Pogba nær å gjøre 2-0 med et langskudd, men ballen strøk tverrliggeren. Jubelen var derfor stor da Real Madrid-stjernen Karim Benzema lyktes og doblet ledelsen. Frankrike utlignet ukrainernes 2-0-forsprang med et solid stormløp på 34 minutter i egen storstue.

Bedre gikk det ikke for Ukraina da Jevgen Khatsjeridij fikk sitt annet gule kort tidlig i annen omgang. Gjestene måtte dermed prøve å holde unna et fransk lag med VM i siktet med én mann mindre. Vondt ble til verre med Oleg Gusevs selvmål etter 72 minutter.

Før kampen var den franske optimismen mer enn lunken. En undersøkelse i Le Parisien viste at nærmere 90 prosent svarte nei på spørsmålet om Frankrike kom til å ta seg til VM. En kanonkamp snudde alt på hodet for «Les Bleus».

Frankrike er klar for sitt 14. VM-sluttspill. Landet ble verdensmester på hjemmebane i 1998.

Les også: Island misset fotball-VM

Ronaldo-show

Portugal meldte seg også på fotballfesten i Brasil med 3-2-seier over Sverige. Cristiano Ronaldos hattrick gjorde at portugiserne vant 4-2 sammenlagt.

For Island brast VM-drømmen med 0-2 borte mot Kroatia. Mario Mandzukic og Darijo Srna scoret målene for hjemmelaget, men førstnevnte ble utvist kort tid før pause. VM-billetten var uansett aldri i fare.

Hellas er på sin side klar for sitt tredje VM etter 4-2 sammenlagt over Romania. Kampen i Bucuresti endte 1-1, men grekerne hadde en solid ledelse å gå på fra første møte.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus