Meny

Her senker Mertesacker England

LUFTENS KONGE: Mertesacker blir her den tyske helten med kampens eneste scoring. Foto: REUTERS/Dylan Martinez.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang siden 1977 har England tapt to strake kamper hjemme på Wembley. Tirsdag headet Per Mertesacker Tyskland til 1-0-seier.

Tyskerne har for øvrig en meget god statistikk på den engelske nasjonalarenaen. Fem av de siste seks Wembley-kampene mot England har gitt tysk triumf.

Dermed ga tirsdagen ekstra god grunn til feiring for landslagssjef Joachim Löw. Han ledet Tyskland for 100. gang.

Mertesacker blir neppe en mer populær mann i Londons gater den nærmeste tiden. Arsenal-proffen ble matchvinner da han knuste Chris Smalling luften og stanget Toni Kroos' serve utakbart i mål bak Joe Hart.

Begge lagene brukte kampen som en del av oppkjøringen til neste års fotball-VM i Brasil. Både Löw og England-trener Roy Hodgson rullerte på laget, og dermed manglet kampen intensiteten som har kjennetegnet tidligere oppgjør mellom fotballstormaktene.

England byttet ut ni spillere fra laget som tapte 0-2 for Chile fredag. Vertene førte kampen i store deler, men skapte få farligheter. Nærmest scoring var Andros Townsend da han traff stolpen i det 57. minuttet.

Se kampens eneste mål her:

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus