Island misset fotball-VM

JUBEL I ZAGREB: Kroatia har her akkurat lagt på til 2-0 over Island og sikret seg med det VM-billett. Foto: NTB scanpix

Tross kroatisk utvisning i første omgang ble vertene for sterke for Island. Islendingene blir dermed ikke å se i Brasil neste sommer.

Kroatia vant 2-0 etter scoringer av Mario Mandžukić og Darijo Srna. Kroatene scoret ett mål i hver omgang.

Mål og utvisning

Første kampen på Island endte 0-0, det betyr at Kroatia knep den ledige VM-billetten som var til utdeling fra dobbeltoppgjørene mellom stormakten og lilleputten.

Mario Mandžukić ble utvist etter 38 minutters spill, på stillingen 1-0 til hjemmelaget, men Lars Lagerbäcks menn maktet ikke å straffe kroatene tross overtall i antall spillere på banen resten av oppgjøret.

Bayern München-spilleren ble helt korrekt sendt i dusjen da han stemplet Johann Gudmundsson på innsiden av låret ikke mange minuttene 1-0-scoringen.

Etter flere hjørnespark fikk Kroatia den forløsende scoringen i det 27. minutt. Mandzukic kom stormende ved bakerste stolpe og kunne umarkert ordne 1-0. Det var en fortjent scoring

Like etter pause økte Srna til 2-0 for vertene og kampen var i realiteten kjørt. Det var først i sluttminuttene av kampen at Island skape noe man kan kalle sjanser, men de lyktes ikke å score på Stipe Pletikosa i det kroatiske buret.

Saken fortsetter under videovinduet

Her er høydepunktene:

Hellas og Frankrike til VM

Både Hellas og Frankrike er klare for VM neste sommer. Grekerne kontrollerte inn til 4-2-seier sammenlagt over Romania. Dermed er EM-vinneren fra 2004 klar for neste års fotball-VM i Brasil.

Konstantinos Mitroglou frelset grekerne med to scoringer i hjemmekampen, og tirsdag var han på pletten igjen. I det 23. minuttet avgjorde han langt på vei kampen om Brasil-billettene.

Romania førte naturlig nok kampen, men maktet ikke å true det greske avansementet. I det 55. minuttet sendte José Holebas ballen i eget nett og ga vertene et trøstemål

Hellas har tidligere deltatt i VM i 1994 (USA) og sist i Sør-Afrika i 2010. Nasjonen har ikke klart å ta seg videre fra gruppespillet, men får en ny sjanse neste sommer.

Frankrike på sin side hadde 2-0 å ta igjen på Ukraina fra første møtet og vant til slutt 3-0 hjemme i Paris. Mamadou Sakho og Karim Benzema, samt ukrainske Oleh Husyev (selvmål) ble franske fotballhelter etter at 90 minutter var ferdigspilt på Stade de France i hovedstaden. Det avgjørende målet kom etter 72 minutters spill da Husyev var uheldig å sette kula i eget nett.