Meny

Island misset fotball-VM

JUBEL I ZAGREB: Kroatia har her akkurat lagt på til 2-0 over Island og sikret seg med det VM-billett. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tross kroatisk utvisning i første omgang ble vertene for sterke for Island. Islendingene blir dermed ikke å se i Brasil neste sommer.

Kroatia vant 2-0 etter scoringer av Mario Mandžukić og Darijo Srna. Kroatene scoret ett mål i hver omgang.

Les også: Her knuser Ronaldo Sveriges VM-håp

Mål og utvisning

Første kampen på Island endte 0-0, det betyr at Kroatia knep den ledige VM-billetten som var til utdeling fra dobbeltoppgjørene mellom stormakten og lilleputten.

Mario Mandžukić ble utvist etter 38 minutters spill, på stillingen 1-0 til hjemmelaget, men Lars Lagerbäcks menn maktet ikke å straffe kroatene tross overtall i antall spillere på banen resten av oppgjøret.

Bayern München-spilleren ble helt korrekt sendt i dusjen da han stemplet Johann Gudmundsson på innsiden av låret ikke mange minuttene 1-0-scoringen.

Etter flere hjørnespark fikk Kroatia den forløsende scoringen i det 27. minutt. Mandzukic kom stormende ved bakerste stolpe og kunne umarkert ordne 1-0. Det var en fortjent scoring

Like etter pause økte Srna til 2-0 for vertene og kampen var i realiteten kjørt. Det var først i sluttminuttene av kampen at Island skape noe man kan kalle sjanser, men de lyktes ikke å score på Stipe Pletikosa i det kroatiske buret.

Saken fortsetter under videovinduet

Her er høydepunktene:

Hellas og Frankrike til VM

Både Hellas og Frankrike er klare for VM neste sommer. Grekerne kontrollerte inn til 4-2-seier sammenlagt over Romania. Dermed er EM-vinneren fra 2004 klar for neste års fotball-VM i Brasil.

Konstantinos Mitroglou frelset grekerne med to scoringer i hjemmekampen, og tirsdag var han på pletten igjen. I det 23. minuttet avgjorde han langt på vei kampen om Brasil-billettene.

Romania førte naturlig nok kampen, men maktet ikke å true det greske avansementet. I det 55. minuttet sendte José Holebas ballen i eget nett og ga vertene et trøstemål

Hellas har tidligere deltatt i VM i 1994 (USA) og sist i Sør-Afrika i 2010. Nasjonen har ikke klart å ta seg videre fra gruppespillet, men får en ny sjanse neste sommer.

Frankrike på sin side hadde 2-0 å ta igjen på Ukraina fra første møtet og vant til slutt 3-0 hjemme i Paris. Mamadou Sakho og Karim Benzema, samt ukrainske Oleh Husyev (selvmål) ble franske fotballhelter etter at 90 minutter var ferdigspilt på Stade de France i hovedstaden. Det avgjørende målet kom etter 72 minutters spill da Husyev var uheldig å sette kula i eget nett.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus