Hattrick-Ronaldo knuste Sveriges VM-håp

MÅL NUMMER EN: Ronaldo og Nani jubler for åpningsmålet på Friends Arena. Foto: Pontus Lundahl (NTB scanpix)

Cristiano Ronaldo kan se glede seg til fotball-VM etter tre scoringer mot Sverige. Han vant stjerneduellen mot Zlatan Ibrahimovic og sikret Portugal 4-2-seier sammenlagt.

Dramatikken toppet seg fullstendig på Friends Arena utenfor Stockholm tirsdag kveld.

I det Ronaldo så ut til å ha sendt Portugal til VM, plasserte Zlatan to baller i gjestenes mål på fire minutter. Da viste Real Madrid-stjernen – naturligvis – med to flotte scoringer hvem som er sjefen av dem.

Se høydepunktene lenger nede i saken!

Svenskene skal ha for at de aldri mistet troen på nasjonens første VM-sluttspill siden 2006. Da Ronaldo fikk sette inn 1-0 etter en kontring i det 50. minuttet, så det mørkt ut. Gjestene ledet 2-0 og hadde fordelen av bortemål. Så snudde det nesten.

67 minutter var spilt da Kim Källström slo en presis corner inn mot Sveriges storvokste midtspiss. Zlatan var frampå med pannebrasken og skapte nytt håp. Nye fire minutter gikk før svenskene fikk frispark i god posisjon. Kapteinen dunket ballen knallhardt og lavt i Rui Patricios høyre hjørne.

Saken fortsetter under videovinduet

Se alle høydepunktene her:

Deretter var det duket for Ronaldo-show. Igjen ble Sverige straffet for å stå for høyt, og Portugal kunne kontre. Målmaskinen fra Madeira gjorde ingen feil alene med Andreas Isaksson.

To minutter senere ble «söta brors» håp knust i egen storstue. Ronaldo ble spilt fri etter en ny overgang, rundet svenskenes bakre spillere og fullførte hattricket.

Portugal er med 4-2 klar for sitt sjette VM-sluttspill i fotball. Sverige har deltatt tolv ganger, senest i Tyskland for sju år siden.