Meny

Islandsk media:

Hevder åtte Kroatia-spillere drakk 70 øl etter play off-kamp

STJERNER: Eduardo (f.v.), Mario Mandzukic og Nikica Jelavic skal være tre av synderne. Foto: AP Photo/Darko Bandic/Antonio Calanni/Antonio Calanni. Montasje: ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

0-0-kampen på Island skal ha blitt etterfulgt av en lang natt på byen.

Tirsdag kveld spiller Kroatia og Island om en plass i neste sommers verdensmesterskap.

Den første play off-kampen på Island endte 0-0, noe som gjør at kroatene er små favoritter til å gå seirende ut av duellen sammenlagt og med det kvalifisere seg til VM i Brasil.

70 øl og sigaretter

Ifølge islandsk media skal de kroatiske spillerne ha vært svært så fornøyde med uavgjortresultatet forrige fredag.

Nettstedet Vísir.is skriver nemlig at åtte av spillerne gikk på bar etter kampslutt og konsumerte totalt 70 enheter med øl. De åtte skal ha vært Mario Mandzukic, Darijo Srna, Eduardo, Vedran Corluka, Nikica Jelavic, Niko Kranjcar, Mateo Kovacic og Domagoj Vida.

Det utgjør nesten ti halvlitere per hode.

Spillerne skal angivelig ha holdt det gående til klokken nærmet seg seks om morgenen, og flere av de skal også ha røyket sigaretter.

Verken spillerne eller ansatte i trenerapparatet har kommentert saken.

– Ikke redde for noe

SJEFEN: Den tidligere Sverige-treneren har ledet Island siden 2011. Foto: AP Photo/Filip Horvat.SJEFEN: Den tidligere Sverige-treneren har ledet Island siden 2011. Foto: AP Photo/Filip Horvat.

Skulle Island lykkes i å slå Kroatia, vil de kvalifisere seg til sitt første store mesterskap noensinne. Samtidig vil de bli den minste nasjonen til å spille i et verdensmesterskap i fotball.

De har dog ingen lett oppgave foran seg.

Island har aldri før slått kroatene, og trener Lars Lagerbäck må i tillegg klare seg uten Olafur Ingi Skulason i tirsdagens kamp. Den tidligere Arsenal-spilleren ble utvist i første oppgjør og må derfor stå over.

Sist islendingene dro til Zagreb, i 2006, ble de utklasset og sendt hjem med 0-4 i baggasjen. Kaptein Aron Gunnarsson er like fullt sikker på at lagkameratene er klare for det som venter dem denne gangen.

– Jeg er ikke det minste i tvil om at vi er «på» for denne kampen.

– Vi vet det er mye press på Kroatia, og vi merket at media ikke var fornøyd med deres prestasjon i den første kampen. Vi må legge mer press på dem - vi er ikke redde for noe som helst. Vi har en plan om å realisere vår drøm og kvalifisere oss til VM, sier Cardiff-spilleren til mlb.is.

Kroatia-trener Niko Kovac på sin side mener det ikke hersker tvil om hvilket lag som er best.

– Vi sa før den første kampen at vi skulle score. Det lyktes vi ikke med, men det gjorde heller ikke de. Jeg har fortsatt inntrykk av at vi er det beste laget og har det største repertoaret å spille på. Jeg er trygg på at vi på ny vil dominere og komme oss til VM, sa den tidligere spilleren på pressekonferansen, ifølge Sky Sports.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus