Meny

Ny remis mellom Carlsen og Anand

Magnus Carlsen beholdt sin to poengsledelse etter dagens parti i sjakk-VM. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen og Viswanathan Anand spilte remis i 8. parti av sjakk-VM tirsdag. Carlsen leder 5-3 i kampen.

Partiet varte i rundt en time og ett kvarter. Carlsen gjorde unna sine trekk mye raskere enn sin indiske motstander og hadde mye tid igjen på spilleklokken.

Det så ut som om Carlsen gikk for å vinne med sitt åpningstrekk bonde til e4 i en såkalt tradisjonell spansk åpning. Etter seks-sju raske trekke fra begge spillerne med et par avbytter synes det relativt som om nordmannen var fornøyd med en ny remis.

Spillerne forsøkte seg med noen planer, men etter litt over 30 unnagjorte trekk var det bare bønder og konger igjen på brettet, og det gikk raskt mot remis.

Carlsen vant parti fem og seks, mens de andre partiene har endt remis.

– Magnus hadde en liten fordel underveis, men han virket fornøyd med å få remis. Det virker som begge parter var det, sa faren Henrik Carlsen til NRK.

Team Carlsen har på ingen måte innkassert noen VM-tittel ennå. De fortsetter sin oppsatte plan.

– Vi tar en runde av gangen. Jeg tror det blir en spennende innspurt, spådde pappa Carlsen.

Det var varslet at spillerne skulle ut i dopingkontroll slik at den obligatoriske pressekonferansen drøyde mye lenger enn fra tidligere partier.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus