Meny

– Carlsen må holde seg til suksessoppskriften

Magnus Carlsen er nær VM-tittelen i sjakk. Simen Agdestein tror nordmannen kan kontrollere seg inn til sammenlagtseier over Viswanathan Anand. (Foto: Anantha Krishnan / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen trenger ikke å ta sjanser i innspurten mot Viswanathan Anand i sjakk-VM. Stormester Simen Agdestein håper 22-åringen holder seg til planen.

Tirsdag får Carlsen igjen spille med hvite brikker etter to strake partier med svart. De har gitt ham én seier og én remis. Før det åttende partiet leder nordmannen 4,5-2,5.

Carlsen er dermed to poeng unna å bli verdensmester. En norsk seier tirsdag vil nærmest være nådestøtet for Anand, men Agdestein tror ikke Carlsen vil satse for offensivt. Det behøver han ikke, mener den tidligere storspilleren.

– Magnus er den typen som holder fast ved strategien som er lagt. Han må bare fortsette sitt solide spill og bruke kreativiteten. Han trenger ikke å ta sjanser, sier Agdestein til NTB.

Les også: Carlsen: – Deilig å vinne

– Ikke få tidsnød

Mandagens parti ble kortvarig og endte i remis etter 32 trekk. Agdestein tror på et langt parti i det åttende VM-møtet mellom Carlsen og Anand.

– Magnus må bare passe seg for å havne i tidsnød. Han må ikke tenke for lenge. Det vil være et signal på at han mister kontroll, sier Agdestein.

– Mister troen

At det ble remis mandag mener Agdestein passet Carlsen perfekt. Det var Anand som måtte angripe, men inderen klarte aldri å sette sin motstander under press.

– Anand spilte passivt, så det var en god dag for norsk sjakk. Det var Magnus som kom med noe nytt, og han hadde ingen problemer. Det ser ut som at Anand mister troen. Det er godt nytt. Magnus har kontroll på dette.

Carlsen skal spille med hvite brikker i tre av de fem siste VM-partiene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus