Meny

Hamrén kan være uten jobb om 24 timer

FOKUSERT: Erik Hamrén insisterer på at han har tirsdagens kamp, og bare den, i tankene. Foto: Fredrik Sandberg/NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Men det tenker jeg ikke noe på, hevder Sverige-treneren før skjebnemøtet med Portugal.

Tirsdag ønsker det svenske landslaget Portugal velkommen til den andre og avgjørende play off-kampen om en plass i VM neste sommer.

Med 1-0 å gå på fra møtet i Portugal har Cristiano Ronaldo og co. overtaket, og Erik Hamrén er smertelig klar over at hans dager som landslagssjef kan være talte om svenskene skulle mislykkes i å kvalifisere seg.

– Jeg har vært i lignende situasjoner som klubbtrener før, at du vet at jobben i praksis er ferdig om du taper. Men det tenker jeg ikke på i det hele tatt. Fokuset mitt er på å slå ut Portugal, og får vi til det slipper vi å snakke om jobbspekulasjonene, sa han på mandagens pressekonferanse, ifølge Goal.

Les også: Ronaldo: – Målet mitt var viktig

– Ikke Zlatan vs. Ronaldo

KLAR TIL KAMP: Ronaldo ble matchvinner i første oppgjør. Foto: EPA/PONTUS LINDAHL.KLAR TIL KAMP: Ronaldo ble matchvinner i første oppgjør. Foto: EPA/PONTUS LINDAHL.

Dobbeloppgjøret ble tidlig fremstilt som en duell mellom superstjernene Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic.

Real Madrid-spilleren tok første stikk med sitt seiersmål i Lisboa, noe som gjør at presset er på svensken før oppgjøret på Friends Arena i Solna.

Hamrén insisterer dog på at kampen handler om mye mer enn de to Gullballen-kandidatene.

– Zlatan har vært like god som han er nå i mange, mange år. For oss er ikke dette Zlatan mot Ronaldo - det er Sverige mot Portugal.

– Vi er avhengige av å score, det er åpenbart. De kan spille på resultatet og har på den måten et overtak. Vi møter et veldig godt lag med veldig gode spillere, så vi kan ikke gå rett i strupen på de - da vil de straffe oss raskt, sier han.

Les også: Madrid-stjerne kan miste VM

Mintes død kollega

Portugal-leiren har fått en alt annet enn ideell oppladning til kampen.

20 år gamle Alex Marques, en tidligere Porto-spiller, døde nemlig søndag etter å ha fått hjerteproblemer under en kamp på landets tredje nivå.

– Dette er en tid av stor sorg for portugisisk fotball. Spillerne har fått utrykke sin sorg over det inntrufne og vil kondolere på det sterkeste, sier fotballpresident Fernando Gomez til det nasjonale forbundet sin nettside.

For å vise sin respekt, ble det holdt ett minutts stillhet på Portugals første og siste trening på Friends Arena mandag, skriver Aftonbladet.

Marques fikk aldri sjansen på seniorlandslaget, men spilte så sent som i 2008 kamper for U15-utgaven. Den Braga-fødte forsvarsspilleren var i Porto-stallen ut 2010-sesongen, men gikk så til Rio Ave, Esposende og til slutt Tourizense før han i aksjon for sistnevnte brått falt om på banen etter bare syv minutter i søndagens oppgjør mot Carapinhense.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus