Meny

Balague: – Iniesta blir i Barca

STJERNEHIMMEL: Iniesta og Messi er to av Barcelonas mest lysende spillere. Ifølge Guillem Balague ønsker førstnevnte å tjene like mye som den vesle argentineren. Her fra bortekampen mot AC Milan i slutten av oktober. Foto: AFP PHOTO/GIUSEPPE CACACE.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barca-ekspert hevder partene er «svært nærme» å signere ny kontrakt.

Andrés Iniesta ble av et utall medier forrige uke koblet til en mulig overgang til Manchester United i januar.

Ifølge en av de største ekspertene på spansk fotball og Barcelona kommer det ikke til å skje.

– Jeg har merket meg at ryktene om Iniesta og Manchester United har fått mye oppmerksomhet. Men ikke bli for begeistret: Iniesta er ikke interessert i andre klubber, skriver Guillem Balague i sin blogg på Sky Sports.

Les også: Pjanic: – Jeg drar ikke i januar

– Agentene er klar over interessen fra United og alle de andre storklubbene i Europa, og det er logisk at ryktene begynner å sirkulere når han skal til å forhandle om ny kontrakt. Han har dog ikke forhørt seg om andre klubber; han er kun interessert i å bli værende i Barcelona.

PÅ LANDSLAGSOPPDRAG: Iniesta og Spania møter Sør-Afrika tirsdag. Foto: REUTERS/Siphiwe Sibeko.PÅ LANDSLAGSOPPDRAG: Iniesta og Spania møter Sør-Afrika tirsdag. Foto: REUTERS/Siphiwe Sibeko.

Ifølge Balague kan en ny kontrakt bli signert allerede før jul.

– Både Iniesta og klubben er trygge på at de kommer til enighet. Sannheten er at de er veldig nærme en avtale, og det er mange grunner til at de ikke har blitt enige før. Blant annet kom Neymar til laget, og han tjener 15 millioner euro i året. Det gjorde lønnsstrukturen til Barcelona ubalansert. Messi skal forlenge kontrakten sin snart, og Iniesta vil sannsynligvis ønske å tjene like mye som han. Det handler dog ikke bare om penger - Iniesta vil ha en bekreftelse på på hvor han står i hierarkiet i laget. Lønn handler like mye om hvor viktig du er for laget som om selve pengene, skriver han videre.

Les også: Xavi: – Ingen er bedre enn Barca

Ifølge enkelte rapporter skal forholdet mellom Iniesta og klubbledelsen ha surnet etter at Josep Guardiola forlot klubben i fjor sommer, men Balague hevder de interne problemene ikke er mer enn «småting».

– Iniesta ville få bekreftet at enkelte småting i klubben sammenfalt med hans syn på fremtiden. Til tross for at han avviste klubbens første kontraktsforslag, sier begge partene at de er nærme hverandre. Jeg kan bare ikke se for meg at Iniesta skal gå til United eller til noen annen klubb.

– Jeg ser for meg at han forlenger kontrakten, og det gjør begge partene også. Det er bare et spørsmål om tid, avslutter han.

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus