Meny

Hardkjøret fortsetter for Northug

Petter Northug jr. på Beitosprinten for ett år siden. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug trener knallhardt for å rekke å komme i storslag til OL i Sotsji.

Til VG forteller langrennsløperen om god form. Han trener i høyden i Val Senales. Et hardkjør venter for Northug, som mistet to måneder av OL-oppkjøringen på grunn av virus.

– Nå ligger jeg absolutt og balanserer på en knivsegg. Jeg har ikke noe grunnlag og har trent ganske mye her. Men det er jeg nødt til. Jeg kommer ikke til å safe å gå for en safe sesong. Enten gjør jeg det ordentlig og prøver å komme i toppform til OL og gjør mine beste løp der eller så orker jeg ikke gjøre det i det hele tatt, sier Northug til VG.

Les også: Northug får eget stadion oppkalt etter seg

Eneste sjanse

Hele julemåneden og litt ut i januar vil handle om harde økter.

– Det blir nok det meste jeg har trent i november, desember og litt ut i januar. Men det er slik jeg må gjøre det. Det er den eneste sjansen jeg har for å komme i form, sier Northug.

Les også: Northug og skiforbundet enig om avtale

Sesongåpning

Han sikter mot å gå både langrennsåpningen på Beitostølen til helgen og verdenscupåpningen i finske Kuusamo uken etter.

Alt handler om å finne godformen til OL i februar.

– Jeg trenger nesten to måneder med bra trening. Så la oss si at jeg har fått en god måned nå og får til en måned nå og at jeg får en måned til med solid trening sammen med litt konkurranser, så tror jeg formen kan komme ganske fort, sier Northug.Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus