Meny

Kasparov tror Magnus Carlsen vinner VM

Kasparov tror Magnus Carlsen vinner VM

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Hvis ikke Magnus får nerver, så er kampen over», mener sjakklegenden Garry Kasparov.

De siste timene har den tidligere verdensmesteren i sjakk, Garry Kasparov, flere ganger twitret om at vinnersjansene for Magnus Carlsen har øket markant.

«Hvis ikke Magnus får nerver, så er kampen over», twitret Kasparov i går kveld norsk tid.

I dag starter det syvende partiet i motstanderen Viswanathan Anan hjemby, Chennai. Den norske spilleren leder med 4-2.

Les også: Klar fordel til Carlsen

«Det er ingen tvil om at Carlsen vil få nerver. Men hittil har kvalitetsforskjellen vært for stor ved brettet», skriver Kasparov som selv var verdensmester i femten år - fra 1985 til 2000.

Den trettende verdensmesteren i sjakk, Garry Kasparov, tror Magnus Carlsen kan avgjøre finalen etter ti partier. Foto: NTB scanpix Den trettende verdensmesteren i sjakk, Garry Kasparov, tror Magnus Carlsen kan avgjøre finalen etter ti partier. Foto: NTB scanpix

Kasparov skriver også at Carlsen fremstår som en blanding av «pragmatikeren» Anatolij Karpov og «maksimalisten» Bobby Fischer, og mener spørsmålet er hvilken av disse metodene Carlsen nå vil benytte i de nærmeste kampene.

Les også: Sjakksalget tredoblet siden i fjor

Russeren sier også at han tror Carlsen kan avgjøre VM-finalen over bare ti partier, selv om det i utgangspunktet skal spilles tolv.

Kasparov har tidligere støttet Carlsen og gitt ham råd i oppkjøringen til den pågående VM-finalen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus