Meny

Høgmo: – Vi er mester i tålmodighet

Per-Mathias Høgmo mener at prestasjoner er viktigere enn resultater ni og en halv måned før EM-kvalifiseringen starter. (Foto: Vegard Grøtt, NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatene lar vente på seg, men Per-Mathias Høgmo føler seg trygg på at hans landslagsprosjekt er på rett spor.

– Vi lærer mest av å få gode opplevelser, og da mener jeg gode prestasjoner. Hvis vi hadde spilt en møkkakamp og vunnet 1-0, så ville vi reist til kampen mot Skottland med lite selvtillit. Nå reiser vi med masse selvtillit, sa landslagssjefen lørdag.

Danmark vant 2-1, men uvanlig nok vanket det ros til et norsk landslag både fra Danmarks trener, spillere og presse.

– Jeg snakket kort med Morten Olsen etter kampen. Selv om de var forberedt på hvordan vi spiller, opplevde han nok at de fikk noen større utfordringer, spesielt defensivt, sa Høgmo.

– Kampen var en test på hvor vi står i øyeblikket. I første omgang fikk vi til spillet vårt, skapte to veldig store målsjanser og tre-fire som kunne blitt store. Det var et langt steg i riktig retning i forhold til kampen mot Island. Så slapp vi også til to som kunne vært lukt bort, vurderte han.

Les også: Høgmo: - Dæhli er fotballens Carlsen.

Strammere

– Vi er i en prøve- og feilefase, hvor vi ønsker å få svar både på enkeltspillere og komponenter i spillet. Vi tar med oss mange positive svar, men ser også at den defensive strukturen kan videreutvikles. Lag jeg har trent har stort sett aldri sluppet inn mer enn ett mål i snitt, og der må vi være når det drar seg til.

Høgmo har to baklengsmål i snitt etter sine tre første landskamper.

– Danmark kom til litt for mange sjanser, og det skal vi luke vekk. Borte mot Danmark må du tåle fire sjanser mot, men seks-sju er noen for mange. Der må vi bli råere.

Høgmo er veldig klar på at prestasjonene er viktigere enn resultatene i denne fasen. Først om ni og en halv måned skal laget ut i kvalifiseringskamper. Han mener at disiplin, konsentrasjon og tålmodighet er nøklene til å lykkes.

Les også: Forbannelsen Høgmo må bryte.

Stø kurs

– Vi må våge å ta litt mer risiko nå enn vi gjør når det blir alvor. Mot Danmark kunne jeg sagt at det var viktig å få et resultat og vært forsiktig med å bytte, men vi er ikke der. Om vi går på akkord med arbeidsoppgavene så smuldrer dette opp. Vi må holde stø kurs. Det er ekstrem entusiasme for dette i gruppa, sa han.

Han takker ikke nei til seirer.

– Det ville gledet meg veldig om Moa puttet sjansen sin på 1-1. Gode resultater er med på å forsterke opplevelsen, men det er ikke det viktigste nå. Vi kunne hatt 1-7 i målsjanser og vunnet 1-0, det hender jo i fotball. Men hadde det vært greit? Det var bedre at det gikk som det gjorde, sa han og erklærte at laget allerede er i mål på ett punkt:

– Vi er mester i en kunst: Tålmodighet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus