Meny

Høgmo: Dæhli er fotballens Carlsen

Mats Møller Dæhli under privatlandskampen i fotball mellom Danmark og Norge på MCH Arena i Herning fredag kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som om ikke forventningspresset på Mats Møller Dæhli hadde vokst seg stort nok: Nå sammenlignes han også med Magnus Carlsen.

– I fotballhodet til Mats ligger det ingen begrensninger. Det er ekstremt gøy å se på ham. Vi har en Magnus Carlsen som kan bli verdensmester i sjakk, men i fotballtenkning har Mats en spisskompetanse, sa Per-Mathias Høgmo lørdag om 18-åringen.

Han sa også at selv en spiller som Christian Eriksen ikke representerer noe tak for hva Dæhli kan bli.

– Både for Mats og de andre er vi opptatt av å tenke hvordan vi kan utvikle dette videre. Vi vil opp og fram. Som jeg har sagt til Mats, og han vet det godt selv: Hold fokus på det som kan gjøre deg bedre hver dag, og hold det fokuset etter hvert som støyen øker rundt deg.

Les også: Innbyttere senket Norge på overtid.

Landslagssjefen frykter ikke at unggutten skal miste bakkekontakten.

– Mats er en meget klok gutt, det er det ingen tvil om, og han har gode folk rundt seg. Det er viktig på denne reisen.

Høgmo ville ikke love unggutten fast plass i landslagstroppen allerede på bakgrunn av fredagens debut, men sa at det er «stor sjanse» for at 18-åringen kommer på banen også i tirsdagens kamp mot Skottland i Molde.

Han sa også at Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland trolig får sin debut tirsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus