Meny

Elyounoussi sikret Sarpsborg eliteseriespill

Mohamed Elyounoussi(tv)og Sarpsborg gutter jubler etter 0-1 scoring under kvalifiseringskampen mellom RIL og Sarpsborg lørdag på Ranheim stadion i Trondheim. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lobb og et dribleraid fra Mohamed Elyounoussi sørget for at Sarpsborg slo Ranheim 2-0 lørdag. Dermed spiller Sarpsborg eliteseriefotball også neste sesong.

Aaron Samuel ga Sarpsborg 1-0 i det første kvalifiseringsoppgjøret onsdag. Ranheim måtte derfor angripe på eget gress lørdag om eliteseriespill neste sesong skulle bli en realitet. At vertene satser fremover utnyttet Sarpsborg og Elyounoussi til det fulle.

– Det var utrolig deilig å vinne. Godt å vite at vi også spiller i eliteserien neste sesong. Det er deilig å se at gutta feirer nå, sa matchvinner Elyounoussi til TV 2.

– Vi har jobbet fantastisk godt i høst. Vi lå langt nede med brukket rygg, men klarte å reise oss. Nå får vi se om det er noen i Sarpsborg som venter på oss til vi kommer hjem, sa Sarpsborg-kaptein Ole Heieren Hansen.

Lekre scoringer

Etter en snau halvtime lobbet Elyounoussi inn 1-0 på pent vis. Samme mann gjorde 2-0 etter å ha driblet av fire Ranheim-spillere med en halvtime igjen på kampuret.

Med den scoringen måtte Ranheim ha fire scoringer for å vinne sammenlagt. Det ble med håpet. For Sarpsborg holdt stand helt inn.

– Dette smaker mye bedre enn da vi rykket opp fra 1. divisjon. Jeg gleder meg til å feire med alle i Sarpsborg når vi kommer hjem, sa Elyounoussi.

Dermed har ni av 13 kvalifiseringer til eliteserien siden 2000 endt med at eliteserielaget beholder plassen.

Nytt forsøk

Ranheim imponerte i årets 1. divisjon, og også i den første runden av kvalifiseringen. Med 0-1 etter det første kvalifiseringsmøtet med Sarpsborg hadde de håpet intakt. Til slutt måtte de gi tapt.

– Kampen levde til pausen. Vi følte at vi hadde klart å få kampen over i vårt spor. Når vi får 0-2 var løpet kjørt, sa Ranheim-kaptein Are Tronseth.

– Det er dumt at det er de som får juble nå, men over to kamper ble vi for små. Vi får bare gratulere dem og gjøre et nytt forsøk neste år, sa Tronseth.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus