Meny

Hønefoss må lage handlingsplan etter regelrot

MÅ LAGE HANDLINGSPLAN: Hønefoss Ballklubb må nå lage en handlingsplan for å sikre at AKA Arena oppfyller forbundets krav om FIFA** innen en gitt dato. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ringerike kommune garanterer nå at kunstgresset på AKA Arena skal byttes ut.

ABC Nyheter meldte fredag morgen at sertifikatet Hønefoss BK hadde for å bruke kunstgresset på AKA Arena som hjemmearena for spill i Tippeligaen, gikk ut i juli i år.

Klubben hadde ikke informert forbundet om dette, men spilte på en ikke-godkjent arena i minst syv av årets hjemmekamper.

- Det foreligger ingen dispensasjonssøknader fra noen av klubbene i Tippeligaen om å bruke sine respektive kunstgressanlegg ut sesongen, dersom den siste utstedte godkjennelse ikke er gyldig ut hele inneværende sesongen, sa anleggsansvarlig i NFF, Ole Myhrvold, til ABC Nyheter.

Bakgrunn: Hønefoss brukte AKA Arena ulovlig

Men selv om Hønefoss brøt retningslinjene for NFFs lisenskriterier vil det ifølge daglig leder i klubben Kjetil Byfuglien, ikke få alvorlige følger for klubben.

- De (NFF journ anm.) forsikrer om at dette ikke kommer til å få konsekvenser for HBK, sier han til ringblad.no.

Men til ABC Nyheter opplyser lisensansvarlig at klubben nå må ta grep.

– Når vi eller klubbene blir klar over et brudd mot lisenskriteriene så vil vi sammen med klubben sørge for at det etableres en plan for hvordan klubben skal rette opp i bruddet til en gitt dato, opplyser lisensansvarlig i NFF, Rune Nordhaug til ABC Nyheter.

ABC Nyheter var i går i kontakt med både Hønefoss´ Byfuglien og driftsansvarlig for AKA Arena, Asle Aker i Ringerike kommune.

De ønsket ikke kommentere saken ytterligere før de har fått snakket grundig sammen. Det ville skje først på mandag da Aker for tiden er på ferie. Aker sendte dog en sms til ABC Nyheter hvor han mente det hele skyldes kommunikasjonssvikt mellom partene.

Til ringblad.no sier Byfuglien at de allerede har diskutert saken med kommunene og de garanterer nå at kunstgresset på AKA Arena blir skiftet ut.

- Det viktigste er at det skjer før seriestart til våren, sier HBKs daglige leder til lokalavisen på Ringerike.

Les flere fotballnyheter her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus