Meny

Anders Jacobsen hoppet igjen

Anders Jacobsen hoppet for første gang siden kneskaden i Planica i mars. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Jacobsen gjorde sine første hopp etter langt skadeavbrekk. Hoppene ble gjort i Midtstubakken torsdag formiddag.

– Jeg er vel ikke imponert, men fornøyd. Det var helt vanlig hopping, og han gjennomførte en full økt med åtte hopp. Det var ingen problemer med kneet, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

På grunn av medietrykket rundt Hønefoss-hopperen valgte landslagsledelsen å holde Jacobsens comeback i hoppbakken hemmelig.

Les også: Denne norske seiersdansen går verden rundt

– Drømt mye

Det første hoppet var langt fra hans beste, men et greit gjennomført hopp på rundt 100 meter, ifølge ham selv. Han sa at han heller ikke var spesielt nervøs da endelig satte utfor.

– Når jeg først satt på bommen var jeg trygg. Det er i tiden i forkant jeg er nervøs. Jeg var veldig spent på forhånd, så natten har vært litt spesiell. Jeg har drømt mye om skihopping, sa Jacobsen til NRK. Statskanalen hadde fått tilgang til hopplandslagets video fra treningsøkten.

– Både Anders og trenere er veldig godt fornøyd. Telemarknedslag etter tre hopp sier sitt, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Les også: Her får du gratis t-banebillett for 30 knebøy

Satser mot OL

Jacobsen ødela korsbåndet etter et fall i Planica i mars. Han ble operert to måneder senere, men pådro seg infeksjon i operasjonssåret. Nå satser han på å være tilbake for fullt til OL i Sotsji.

Landslagshopperne har denne uken hatt sin tradisjonelle glidcamp i Trysil, men ligger for tiden og venter på at bakkene med snø blir klare. Helgens norgescuprenn på Rena ble avlyst på grunn av mangel på snø.

Torsdagens test av Jacobsen i Midtstubakken foregikk med isspor i tilløpet, men landingen skjedde på plastunderlag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus