Meny

Hvem vil du se i VM - Zlatan eller Ronaldo?

Det svenske drømmebildet

ET DRØMMEBILDE FOR «SØTA BROR»: Da Portugal tapte EM-finalen mot Hellas på hjemmebane i 2004, var Cristiano Ronaldo oppløst i tårer. Det håper det svenske folk gjentar seg etter at Sverige og Portugal har gjort opp om en av fire ledige VM-billeter. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenskene håper Zlatan «kliver fram» og sørger for at Cristiano Ronaldo igjen må tørke tårer etter en viktig fotballkamp.

Fredag spilles de første play off-kampene om de fire siste ledige VM-billettene fra Europa til neste års mesterskap i Brasil.

Og duellen det knytter seg mest spenning til er dobbeltoppgjøret mellom Sverige og Portugal, eller retter sagt, kampen Zlatan-Ronaldo.

Les også: Lagerbäck: – De små har alltid en sjanse

Hvem vil du se i VM? Gi din stemme i bunn av artikkelen.

– Et bra bilde

Det som er sikkert er at neste års VM går uten en av verdens beste fotballspillere. Én av de to gigantene må se VM fra sofaen kommende sommer.

Etter EM-finaletapet i 2004 var Portugals store stjerne oppløst i tårer da vertsnasjonen hadde gått på et overraskende 0-1-tap for hellas i finalen i Lisboa.

Nå håper de svenske spillerne at Ronaldo igjen må tørke tårer etter dobbeltoppgjøret mot blågult.

– Om han ser sånn ut har de trolig røket ut og da er vi glade, sier Kim Källström til Expressen.

FCK-målvakt Johan Wilan synes bildet er bra og vil gjerne se mer av dette.

– Det er et kjempebra bilde, det vil jeg se mer av. Bildet ser riktig bra ut om vi kan beholde det etter to kamper, sier burvokteren som til daglig jobber under Ståle Solbakkens ledelse.

Lüstig med den største oppgaven

Den av de svenske spillerne som trolig får hovedoppgaven med å stoppe Ronaldo er den tidligere RBK-backen Mikael Lüstig.

– Jeg har absolutt et stort ansvar, men skal en så god spillers toppes må vi nok hjelpe hverandre, sier Celtic-spilleren til den svenske avisen.

Portugal-Sverige spilles i Lisboa fredag med avspark kl 20.45 (norsk tid) Returoppgjøret  går på Friends Arena tirsdag 19. november, også den kampen har avspark kl. 20.45. Her hjemme vises kampen i sin helhet på TV 2 Sport.

I tillegg spilles kampene Island-Kroatia, Ukraina-Frankrike og Hellas-Romania i den europeiske kvalifiseringen.

Les flere fotballnyheter her.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus