Kvalifisering til eliteserien: Sarpsborg 08 - Ranheim 1–0Sarpsborg sløste hjemme mot Ranheim

LUFTIG: Aaron Samuel ble matchvinner for Sarpsborg mot Ranheim onsdag.
(Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix)
LUFTIG: Aaron Samuel ble matchvinner for Sarpsborg mot Ranheim onsdag. (Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix)

Aaron Samuel scoret like før pause da Sarpsborg 08 slo Ranheim 1-0 i eliteseriekvalifiseringen onsdag.

Sarpsborg 08 – Ranheim 1– 0 (1-0)

Tilskuere: 3355

Mål: Aaron Samuel(45.).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Derek Decamps, Sarpsborg, Are Tronseth, Ranheim.

Sarpsborg 08 (4-2-3-1): Duwayne Kerr – Kjetil Berge, Ole Heieren Hansen, Derek Decamps, Claes Kronberg – Steffen Ernemann, Tom Erik Breive (Olav Øby fra 79.) – Mohamed Elyounoussi, Martin Wiig (Thorarinn Valdimarsson fra 68.), Gudmundur Thorarinsson – Aaron Samuel.

Ranheim (4-3-3): Even Barli – Karl Morten Eek, Thomas Rønning, Are Tronseth, Eirik Holmvik Malmo – Magnus Blakstad (Christian Reginiussen fra 78.), Mads Reginiussen, Kristoffer Lie Løkberg – Jo Sondre Aas, Michel Christopher Stilson (Daniel Skjølberg Krogstad fra 46.), Gjermund Åsen (Bendik Bye fra 53.).

Returkampen spilles i Trondheim lørdag. Sammenlagtvinneren spiller i eliteserien 2014. Tidligere i omspillet har Ranheim slått ut HamKam (1. runde) og Mjøndalen (2. runde). Ranheim har ikke spilt på øverste nivå siden 1956. Klubben har fire sesonger i toppdivisjonen.

Les detaljert referat fra kampen her

Samuel scoret på retur fra Ranheim-keeper Even Barli på overtid i 1. omgang. Sarpsborg skapte de fleste sjansene onsdag, men maktet bare å score ett mål.

Etter en real kanonade mot Ranheim-målet i nærmest hele 1. omgang, fikk Sarpsborg uttelling på overtid.

Ranheim-keeper Even Barli klarte ikke å holde Tom Erik Breives knallharde frispark, og Aaron Samuel knuste keeperen på returen og stanget inn 1-0.

Reddet på strek

Før ledermålet hadde sarpingene flere eventyrlige sjanser. Allerede etter fire minutter kom den første, men Martin Wiigs avslutning fra få meter gikk rett på Barli.

Midtveis trodde Steffen Ernemann at han hadde scoret, men et Ranheim-bein reddet på streken. Ernemann var farlig frampå nok en gang drøyt ti minutter før pause, men avslutningen etter et godt slått frispark smalt i tverrliggeren.

Hevet seg

I 2. omgang var ikke presset fra hjemmelaget like markant, og hjemmepublikummet ble etter hvert hørbart utålmodige. Omgangens første og eneste sjanse kom etter fint spill fra hjemmelaget etter 65 minutter, men en ubesluttsom matchvinner sløste bort sjansen.

Ranheim hadde vel ikke noe som kan bli karakterisert som en målsjanse i løpet av hele kampen, men det faktum at trønderne hadde bedre kontroll defensivt i 2. omgang gjør nok at Ranheim-trener Trond Nordsteien også er rimelig fornøyd med utgangspunktet foran returoppgjøret.