Uruguay svært nær VM-spill

Edison Cavani har scoret mot Jordan på på U21- og seniornivå. (Foto: Reuters / NTB Scanpix)

Med 5-0 borte mot Jordan onsdag, tok Uruguay et voldsomt steg nærmere fotball-VM i Brasil.

Jordan – Uruguay 0-5 (0-2)

Mål: 0-1 Maxi Pereira (22), 0-2 Cristian Stuani (42), 0-3 Nicolás Lodeiro (69), 0-4 Cristian Rodriguez (78), 0-5 Edinson Cavani (90).

13.000 tilskuere i Amman. Svein Oddvar Moen var dommer.

Returkampen hjemme i Montevideo bør bli en formalitet. 13.000 tilskuere i Amman fikk se Uruguay leke med vertene. Maximiliano Pereira (22), Cristian Stuani (42), Nicolás Lodeiro (70), Cristian Rodriguez (78) og Edinson Cavani (90+2) scoret målene som tok verdensmesterne fra 1930 og 1950 svært nær deltakelse i verdensmesterskapet neste sommer.

Kampen ble dømt av Svein Oddvar Moen. Returkampen spilles 21. november.

Høyrebacken Maximiliano Pereira ordnet 1-0 på retur etter at Jordans keeper først hadde stoppet Cavanis forsøk. En umarkert Stuani kunne doble til 2-0 på bakerste stolpe like før pause.

Moen lot seg ikke lure

Jordan slet med forsvarsspillet. De forsøkte også å fremtvinge frispark og straffespark ved å kaste seg i bakken. Moen lot seg ikke lure. I stedet delte han ut kort for filming.

Cavani sto for forspillet da Lodeiro økte til 3-0, mens Rodriguez satte inn 4-0-målet. Med et direkte frispark ordnet Cavani 5-0 på overtid.

Tidligere Manchester United- og Inter-angriper Diego Forlán startet på benken. Han fikk ti minutter som innbytter for Liverpool-stjernen Luis Suárez.