Meny

Vinn-vinn for Stefan Johansen

20 PROSENT: Stefan Johansen er én av fem fra nord i Norge til kampen mot Danmark. (Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stefan Johansen har gjort seg attraktiv på overgangsmarkedet med storspill for Strømsgodset og godt spill for Norge. Skal han bli, eller skal han reise ut?

– Ærlig talt har jeg ikke tenkt så mye på det. Jeg har konsentrert meg helt om gullkampen med Strømsgodset, og nå om å være her på landslagssamling. Jeg skal sette meg ned og evaluere sesongen, men foreløpig tar jeg det litt som det kommer, sier han til NTB.

– På den ene siden skal vi ut i mesterligakvalifisering med Strømsgodset, men jeg skal heller ikke legge skjul på at det er en drøm å komme ut.

Les også: Snakk om å frontkollidere med folket!

Vardø-gutten, som er en av fem nordnorske spillere i troppen mot Danmark, er bare 22 år gammel og bør ha god tid.

– Men man bør ikke vente for lenge, heller. Jeg blir 23 år i januar, sier han.

Modnet

Per-Mathias Høgmo har intet klart svar på hva han ønsker for Johansen.

Les også: Kamara jakter videre på guttedrømmen

– På den ene siden ønsker jeg at Strømsgodset skal ha best mulig lag i mesterligaen så de kan bygge videre på det de gjorde i år. Samtidig vil det være bra for landslaget og Stefan om han kommer til en større klubb på høyere nivå, og jeg vil tro sjansen for det er til stede slik han har prestert i det siste. Han har modnet, sier landslagssjefen.

Alt i alt er det vel en vinn-vinn-situasjon for Stefan Johansen. Det er mange plusser og mye å glede seg til enten han blir eller reiser ut.

– Ja, det kan du si. Og det viktigste er at jeg stadig utvikler meg, sier han.

Les også: Strømsgodset risikerer bøter etter gullfeiringen på Marienlyst

Egentrening

Stefan Johansen stiller seg undrende til kritikken som er kommet mot Strømsgodsets lange ferie fra fellestreninger.

– Det er lett å tro at vi tar helt ferie, men vi har jo et program vi skal følge. Det kan hende vi tar noen få dager helt fri, men to måneder med beina på bordet? Det skjer ikke. Folk kommer gjerne tilbake i knallform i januar, sier han.

– Det gjelder bare fri fra fellesøkter, og det gjør at en spiller som jeg kan reise til Nord-Norge fordi jeg ikke trenger å møte på Marienlyst hver dag. Jeg ser ikke problemet. Om noen ikke greier å holde seg i form på egen hånd så er de ikke profesjonelle nok, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus