Meny

Stabæk krever erstatning etter overgangssaken

SAKSØKER STATEN: Stabæk har bestemt seg for å saksøke staten etter overgangssaken. Her fra da klubben presenterte Veigar Pall Gunnarsson igjen som ny spiller i klubben i august 2012. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk går til søksmål mot staten og krever erstatning etter overgangssaken.
Fakta om overgangssaken

* Alle de tiltalte ble frifunnet. Det kom fram under domsavsigelsen torsdag 12/9. Selskapene ble ikke idømt sakskostnader.

* Bakgrunnen for saken var omstendighetene rundt Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga i 2011. Politiet mente spilleren ble priset kunstig lavt for at kriserammede Stabæk skulle unngå en stor overføring til franske Nancy som hadde rettigheter ved videresalg av Gunnarsson.

* Fire personer var tiltalt for grovt bedrageri, som har en strafferamme inntil seks års fengsel:

* Inge André Olsen, sportslig leder i Stabæk Fotball.

* Lars Holter-Sørensen, tidligere styreleder i Stabæk Fotball AS.

* Et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS.

* Truls Haakonsen, tidligere sportsdirektør i Vålerenga Fotball.

* Politiet ila Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS foretaksbøter på 100.000 og 200.000 kroner.

* Samtlige tiltalte nektet straffskyld etter tiltalen, selskapene nektet å vedta bøtene.

* Aktoratet la onsdag 4. september ned påstand om fem måneders ubetinget fengsel for de tre lederne fra Stabæk, Truls Haakonsen burde sitte 90 dager i fengsel, men få fratrekk på to dager for tid i varetekt. Stabæk Fotball burde ilegges bot på 120.000 kroner og Stabæk Fotball AS burde betale 240.000 kroner.

* Rettssaken startet i Asker og Bærum tingrett 19. august

Stabæk ble i likhet med de fire tiltalte fotballederne frikjent i Asker og Bærum tingrett i september og slapp dermed foretaksstraff. De fire personene har tidligere varslet søksmål mot politiet.

Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS har fattet et enstemmig styrevedtak om å reise krav mot staten, opplyser klubben på nettstedet sitt.

Les også: Flere i overgangssaken krever erstatning

Klubben skriver: «Vi mener påtalemyndigheten aldri skulle ha tatt ut en tiltale, og at vi bør tilkjennes erstatning for det økonomiske tap saken har påført oss som idrettsklubb. Vi vil fremover arbeide med utmålingen av tapet slik at det er vanskelig å si noe mer om størrelsen på kravet. Men at det vil bli et betydelig beløp er det liten tvil om».

Les også: NFF dropper anmeldelsene i overgangssaken

«Det er mange som har hatt det tøft underveis, det er mange som har akseptert høyere treningsavgift grunnet klubbens økonomi, og det er mange som har følt det belastende å tilhøre en klubb som har blitt beskyldt for bedrageri», heter det i meldingen på nettstedet.

Den såkalte overgangssaken gjaldt Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga i 2011.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus