Meny

Fotballeksperter slakter NFF på Twitter

DÅRLIG STEMNING: Davy Wathne er bare en av mange som stiller seg kritisk til NFF sitt varsel om at Godset kan bli bøtelagt for scenene som utspant seg på Marienlyst etter søndagens kamp. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix) /Twitter(@TV2Davy) - Montasje: ABC Nyheter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fotballforbundet vurderer å straffe Godset for «banestormingen». Det setter følelser i sving på sosiale medier.

Som ABC Nyheter avslørte tirsdag formiddag, vurderer Norges Fotballforbund (NFF) å straffe Strømsgodset etter at supportere tok seg inn på gressmatten rett etter at seriegullet ble sikret mot Haugesund på søndag.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Se banen bli stormet i bunnen av saken!

– Snakk om å frontkollidere med folket!

Et kobbel av fotballeksperter har tatt til mikrobloggetjenesten Twitter for å si hva de mener om NFF - og de aller fleste er langt fra imponerte.

«NFF ber om en forklaring på stormingen av banen etter kampen, og gullet, i Drammen. Tror jeg kan hjelpe med det. Det skyldes glede», skriver C More-ekspert Lars Tjærnås på sin konto.

Kanal-kollega Kenneth Fredheim hadde mye på hjertet og startet med følgende beskjed: «Banestormingen på Marienlyst var sivilisert og de gikk raskt tilbake på tribunen. Regner med at NFF brisker seg litt og så holder kjeft».

Et par timer senere fulgte han opp med denne sarkastiske meldingen: «Hvis NFF bruker 5 minutter på å vurdere straff mot Godset og Stabæk så vet vi en ting: de har samme sosiale antenner som Saga i Broen». 

En liten stund senere kom enda en beskjed fra kommentatoren:

Saken fortsetter under bildetFoto: Skjermdump, @KenFredheim.Foto: Skjermdump, @KenFredheim.

Davy Wathne har aldri vært redd for å si det som det er og sendte følgende beskjed ut til sine nesten 70.000 følgere:

«Let the good times roll, NFF! Vær sjeleglade det fortsatt finnes mennesker med galskap, besettelse og lidenskap her oppe i steinrøysen!».

Den beskjeden fra TV 2-profilen ble så etterfulgt at denne:

«Snakk om å frontkollidere med folket og alle som elsker dette spillet! Er det mulig?».

NTB-journalist Steinar J. Bjerkmann mener NFF knapt kunne ha ventet noe annet.

«Godset-fansen gikk etter litt myndige formaninger av kunstgresset etter gullfeiringen. Etter 43 år tror jeg vi må vente banestorming», skriver han.

IKKE BEKYMRET: Ronny Deila har ikke kommentert saken, men svarte følgende da han ble spurt om jubelscenene på søndag: «Humankapitalen overvinner det meste, og da klarte ikke politiet å stoppe dem. Det klarte ikke de andre lagene i Tippeligaen å gjøre med Godset heller». Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)IKKE BEKYMRET: Ronny Deila har ikke kommentert saken, men svarte følgende da han ble spurt om jubelscenene på søndag: «Humankapitalen overvinner det meste, og da klarte ikke politiet å stoppe dem. Det klarte ikke de andre lagene i Tippeligaen å gjøre med Godset heller». Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Les også:  Her blir «heltene i evigheten» hyllet

– Håpløst! Det går ikke an å bøtelegge gledesscener

ABC Nyheter var i kontakt med Godset tirsdag, men klubben vil ikke kommentere saken all den tid den fortsatt er under behandling.

Supporterklubben GodsetUnionen hadde dog en klar beskjed til NFF.

– Håpløst. Det går ikke an å bøtelegge gledesscener. Det er masse følelser og lidenskap som skal ut etter 43 års ventetid. Det var fantastisk å se følelsene slippe løs på den måten, sier leder i supporterklubben, Marius Paulsen Andreassen, til Drammens Tidende.

Ekstra vakter ble satt inn for å hindre det som faktisk skjedde etter kampslutt, men Andreassen ber forbundet nå om å se forbi regelbruddet.

– Det toppet den elektriske stemningen som hadde vært på stadion den siste halvtimen. Nå håper jeg fotballforbundet våkner og klarer å se forbi det juridiske.

Godset er ikke den eneste klubben som har havnet i klinsj med NFF. Også Stabæk kan bli bøtelagt etter at deres supportere stormet banen på samme måte som i Drammen da opprykket til eliteserien ble sikret.

Her stormer Godset-fansen banen:

Flere fotballnyheter kan du lese her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus